De beste verwarming voor je binnenzwembad

Zwembad en wellness

Wie het ganse jaar door wil zwemmen, ongeacht de weersomstandigheden, kiest voor een binnenzwembad met verwarmd water.

Wie het ganse jaar door wil zwemmen, ongeacht de weersomstandigheden, kiest voor een binnenzwembad met verwarmd water.

Mogelijke verwarmingsmethoden zijn:

zonne-energie: met een zonneboiler of fotovoltaïsche zonnepanelen kan je voldoende warmte genereren voor de zomermaanden. In de wintermaanden moet je een andere verwarmingsbron inschakelen. een warmtepomp: deze pomp haalt de warmte uit de grond, de lucht of het water en is dus een milieuvriendelijke installatie. Het nadeel is de hoge investering. via de ketel van de centrale verwarming: kies je voor deze manier van verwarmen, dan moet de installatie uitgebreid worden met een warmtewisselaar, een thermostaat en een circulatiepomp. rechtstreeks met een gasketel: hoewel de aankoop van een gasketel niet goedkoop is, haal je via dit systeem een hoog rendement. Al deze verwarmingsmethoden kunnen natuurlijk ook gebruikt worden voor een buitenzwembad. Voor een binnenzwembad is er nog een extra probleem dat aangepakt moet worden: de vochtregeling.

Een te hoge luchtvochtigheid is niet aangenaam en kan zorgen voor de aanwezigheid van schimmels, verrotting en verkleuring van materialen. Je zal dus moeten investeren in een degelijke ontvochtigingsinstallatie.

Een binnenzwembad is zowel wat betreft verwarming als wat betreft ontvochtiging en onderhoud een prijzige zaak. Maar het geeft een grote meerwaarde aan je huis en biedt zwemplezier tijdens het ganse jaar.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels