De binnendeuren kiezen

De binnendeuren kiezen

Binnendeuren

De esthetiek van de binnendeuren zal bepalend zijn voor de algemene sfeer in huis. Er zijn modellen naar ieders smaak ... én naar ieders budget.

Het goedkoopst zijn de verfdeuren, die bestaan uit karton dat aan alle zijden werd bedekt met een soort vezelplaat (hardboarddeuren).

Iets duurder én steviger zijn de deuren in fineerhout. Het gaat om tubespaandeuren waarop een dunne fineerlaag gekleefd werd. Deze deuren moeten dus niet meer geschilderd worden.

Tot slot zijn er ook deuren in massief hout, die uiteraard het voordeel bieden dat ze heel sterk zijn. Er hangt echter ook een hoger prijskaartje aan vast.

Er bestaan verder nog heel wat modellen in andere materialen. Sommige zijn interessante alternatieven: deuren in glas zijn lichtdoorlatend; deuren in verzinkt, roestvrij staal zijn bijzonder schok- en vochtbestendig en vereisen weinig onderhoud; schuif- of draaideuren laten knappe ruimtelijke modulaties toe (let op: dergelijke deuren moeten al in de ruwbouwfase worden ingecalculeerd, met name wanneer het gaat om schuifdeuren die in de muur verdwijnen).

Er wordt ook veel aandacht besteed aan het deurbeslag, dat de deur helemaal afwerkt en tegelijk een doorslaggevende factor in de kostprijs ervan kan zijn. De keuze is quasi onbeperkt en een bezoekje aan een gespecialiseerde showroom dringt zich hoe dan ook op!

Tekst Fanny Bouvry

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels