De eerste nulenergiewoning van T.Palm

Duurzaam bouwen, Nieuws

Momenteel wordt in Heusy (Verviers) de eerste nulenergiewoning van T.PALM gebouwd.

In het kader van een optimale energiebesparing is het van cruciaal belang om een woning goed te ontwerpen. Men dient er voor te zorgen dat er zo weinig mogelijk warmte en energie verloren gaat, zonder het wooncomfort, het praktische en het esthetische aspect uit het oog te verliezen.

Vandaar dat T.Palm zijn eerste nulenergiewoning aan het bouwen is. Een nulenergiewoning is eigenlijk een passiefhuis, waarvan de overblijvende energienoden gecompenseerd worden door een eigen equivalente productie van vernieuwbare energie.

Karakteristieken van de woning

Om een optimale energiebesparing te creëren, heeft de nulenergiewoning enkele specifieke karakteristieken. Zo is er extreem doorgedreven isolatie en luchtdichtheid, mechanische ventilatie met warmterecuperatie en glaspartijen in op het Zuiden georiënteerde gevels. Verder is er ook automatische zonnewering op de grote glaspartijen.

Op de Zuidelijk georiënteerde gevel en het dak bevinden zich fotovoltaïsche en thermische zonnepanelen. De raamprofielen van het buitenschrijnwerk hebben driedubbele beglazing. De warmwaterproductie gebeurt door middel van een warmtepomp en er wordt gebruik gemaakt van energiezuinige technieken, aangestuurd door een eenvoudig domoticasysteem.

U kan deze kijkwoning zelf komen bezichtigen op afspraak. U kan ook de cijfers met betrekking tot de energieprestaties consulteren. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels