Dé keuken voor pioniers

Dé keuken voor pioniers

Keuken

Pioniers doen het graag net even anders en lopen op de massa vooruit. De B2 van Bulthaup is zo'n keuken voor vernieuwers, want hoewel ze alles bevat wat je nodig hebt om te koken, lijkt ze in niets op de klassieke modellen.

Inspiratie uit oude ambachten

Koken heeft eigenlijk veel weg van een perfect passend meubel in elkaar zetten: met de juiste gereedschappen en materialen schroef je alle elementen in elkaar tot een product dat nooit lijkt te hebben bestaan uit losse stukjes. Met dat idee in het achterhoofd namen de ontwerpers van het Weense E00S de keuken onder de loep. Zo maakten ze een werkplaats waar je je gereedschap overzichtelijk kunt opbergen en altijd binnen handbereik hebt.

De inspiratie van een ambachtelijke timmermanswerkplaats is duidelijk terug te zien in de keukenkasten, die net als gereedschapskasten een vast plekje, haakje of bakje bieden voor alle keukentools. Ook de werkbank, die net als de originele houten werktafel bestaat uit schuine poten met daarop een stevig blad, verwijst naar het verleden. Maar dan wel in een modern jasje.

 

Ultieme indeling

Wat de nieuwe keuken bijzonder maakt, is zijn bijzonder efficiënte indeling. De ontwerpers begonnen met een blanco blad en bouwden het concept ‘keuken’ helemaal opnieuw op. Alles wat je normaal gezien gebruikt in een keuken moest je kunnen opbergen en een eigen plek geven, de onnodige elementen werden de deur gewezen. Op die manier ontstond een heel gecomprimeerd en helder ontwerp, dat bovendien nog eens helemaal aan te passen is aan je eigen wensen. B2 bestaat namelijk uit een keukenwerkkast, een kast voor toestellen en een keukenwerkbank die je zonder al te veel ingrijpende maatregelen altijd kunt verplaatsen of uitbreiden.

Design

Het vooruitstrevende concept past met zijn ruimtelijke, open design bijzonder goed in moderne lofts en ruimtes waar verschillende woonfuncties in elkaar overvloeien. Met de kastdeuren gesloten is nauwelijks nog te zien dat het om een keuken gaat en kijk je naar een rustig en opgeruimd geheel – als je geen afwas laat staan, tenminste.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels