De kleurentrends van 2012 voor uw interieur

Nieuws

Sigma Coatings heeft de kleurentrends voor dit jaar op een rijtje gezet. Kobaltblauw en oranjerood zijn al enkele van dé kleuren om te gebruiken in uw interieur.

Dit jaar springen deze vijf trends eruit.

Intellectual Wellness

Waar de mens voorheen koos voor producten op basis van functionaliteit en geldelijke waarde, zie je nu dat zintuiglijke waardes zoals tast, geur, smaak en klank belangrijk worden. Dit komt terug in de ontwerpen waarbij gebruik gemaakt wordt van innovatieve materialen met verrassende texturen zoals vilt, verweerd koper, fijn porselein en kalkverf.

Kleuren die hierbij passen zijn petroleum blauw, warme zandkleuren, staalgrijs, off-whites en mauve.

Newborn Heritage

Als reactie op de globalisering ontstaat een hang naar het traditionele en handgemaakte. Moderne structuren worden gecombineerd met authentieke materialen zoals suède, leer, donkere houtsoorten, fluweel en keramiek.

De kleuren wijnrood, mosterdgeel, paarsblauw, muntgroen en beige tinten vormen samen een klassiek doch modern palet.

Personal Impulse

De drang naar een individueel en personeel product wordt steeds groter in een cultuur van massaproductie. Door het gebruik van opvallende kleuren, vormen en materialen kan u uw omgeving een eigen identiteit geven.

Mooie kleuren die dit onderstrepen zijn bijvoorbeeld fel oranjerood, licht blauwgrijs, donker bruin, grijstinten en warm oranje.

Mundane Surprise

Om aan de stroom van negatieve berichten te ontsnappen, omringen we ons graag met vrolijke en eerlijke dingen. Dit vertaalt zich in nieuwe humoristische, naïeve en speelse ontwerpen.

Kleuren die hierbij horen zijn zilvertinten, contrasterend zwart & wit, fel rood, hard geel en kobaltblauw.

Human Tech

De nieuwste technologieën zijn draadloos, smart en bovendien onzichtbaar geïntegreerd in producten. Daardoor wordt onze leefomgeving in de toekomst ruimtelijk, open en vriendelijk. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het gebruik van uiterst innovatieve stoffen voor kleding en interieur.

Maar ook in de nieuwste meubels, interieurproducten en materialen als carbon, foam, keramiek, soft touch-kunststof en transparant beton. Kleuren die hierbij passen zijn neutrale grijstinten, mat zwart, helder rood, verschillende groenen en hoogglans wit. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels