‘De Kracht van Rood’ over keramische binnenmuurstenen

Nieuws

Wienerberger heeft voor de bouwprofessional een compleet en onderbouwd naslagwerk op de markt gebracht onder de naam 'De Kracht van Rood'.

‘De Kracht van Rood’ is ongetwijfeld het meest complete naslagwerk ooit over keramische binnenmuurstenen. Daarom vormt het zo een belangrijk hulpmiddel voor architecten, studiebureaus, aannemers en andere bouwprofessionals. Het laat toe om gefundeerde keuzes te maken, zowel bij de planning als tijdens de werkzaamheden op de werf zelf.

Alle eigenschappen en criteria van het rode bouwmateriaal komen uitvoerig aan bod en worden gestaafd met voorbeelden, berekeningen en adviezen. Elementen als thermische en akoestische prestaties, draagkracht, brandgedrag, maatvastheid en duurzaamheid worden haarfijn uit de doeken gedaan. Tal van uitvoeringsdetails en praktische tips verhogen de naslagwaarde van het boek.

Wienerberger heeft bewust voor deze systematische en overzichtelijke indeling van het boek gekozen, omdat ze de bouwprof stap voor stap kennis laat maken met de goede prestaties van onze binnenmuurstenen in elk van zijn domein. Op basis van de grondige analyse van alle prestaties kunnen dan, met volledige kennis van zaken, de juiste keuzes gemaakt worden. Dit zijn keuzes die niet enkel de vakman aanbelangen, maar tevens van kapitaal belang zijn voor het latere woon- en leefklimaat van de bouwheer en de omvang van zijn energiefactuur.

Van lastenboek naar werfuitvoering.

“De Kracht van Rood” is een tool die zowel achter het bureau als op de werf zijn diensten zal bewijzen. Daarvoor zorgen de sterk visuele en intuïtieve indeling en de duidelijke grafische elementen. Foto’s en uitvoeringstekeningen nemen vragen en onzekerheden op de werf meteen weg.

Dit naslagwerk vormt een aanvulling op andere, reeds bestaande naslagwerken van Wienerberger (bv. World of bricks voor de gevelstenen en Sky of rooftiles voor de kleidakpannen).

Ik ga Bouwen & Renoveren 09/2008

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels