De laatste keukentrends

De laatste keukentrends

Eggo

Retro, cottage, loft, strak, helemaal wit … ieder heeft zo z'n smaak en voorkeuren. De trends voor een nieuwe keuken.

Trend 1: de open keuken

De keuken heeft vandaag weer een zekere standing, en dat is maar goed ook! Ze wordt niet meer weggestopt achter vier muren, maar laat zich volop zien. Ze geeft uit op de woonkamer of de eetkamer en wordt zo een volwaardige leefruimte.

Laat je keuken gerust overlopen in andere kamers en trek haar stijl daarin door. In je woonkamer kan dat bijvoorbeeld via het tv-meubel, en in de eetkamer via een buffetkast met glazen deuren voor een landelijke stijl, of met een zitbank voor meer comfort.

Open keuken naar salon met assorti TV-meubel – èggo Touch Blanc Alpin / Gris Ardoise / Chêne de Virginie

Trend 2: zeker niet te druk

Verschillende elementen worden “verstopt” voor een rustige aanblik van de keuken: dampkap ingewerkt in het (vals) plafond, verlichting geïntegreerd in wandkasten … Ook de gootsteen valt steeds minder op (geen afdruiprek of plank te zien) en een kraansproeier is een echte must!

Functionele designkeuken – èggo Touch Noir & Blanc Alpin

Functionele “win ruimte” keuken – èggo Laser Sable / Havelland

Wat ook bijdraagt tot een rustig ogende keuken is dat je tegenwoordig kunt kiezen voor een gootsteen en kraan in dezelfde tint als de keuken of het werkblad, zodat ze er echt helemaal in opgaan. Hetzelfde geldt voor de toestellen, verkrijgbaar in diverse afwerkingen: zo kan je opteren voor toestellen met zwarte afwerking, zodat ze helemaal niet opvallen tussen je zwarte keukenkasten. Dat alles zorgt ervoor dat je keuken zeker niet te druk oogt.

Zwarte kraan en gootsteen die in het werkblad verwerkt zitten voor een verzorgde en funtionele afwerking – èggo-keuken Touch Gris Ardoise

Trend 3: marmer

Marmer is weer helemaal terug, ook in de keuken: wie droomt er niet van een sober, elegant en natuurlijk werkblad?

Dik werkblad afgewerkt in imitatiemarmer waarin gootsteen en kraan verwerkt zitten – èggo keuken Focus Blanc Alpin

Ook achterwanden kunnen in marmer uitgevoerd worden, voor een extra geraffineerde toets!

Dressoir afgewerkt in marmer – chique touch! – èggo keuken Touch Blanc Alpin / Noir

Trend 4: nissen

Ingewerkte nissen blijven het erg goed doen, en waar mogelijk zelfs in XXL-formaat. Ze zorgen voor meer dynamiek en een ruimtelijk gevoel. Een nis is de ideale plek om alles wat je leuk vindt uit te stallen: kookboeken, decoratieve voorwerpen, een mooi servies …

Geïntegreerde nis tussen de keukenkasten om je mooiste servies tentoon te stellen – èggo keuken Focus Blanc Alpin

Discrete nis in zelfde afwerking als tafelblad – èggo keuken Touch Noir / Chêne Ontario

Nissen kunnen volledig uitgevoerd zijn in de kleuren van je keuken, voor een homogene look. Maar ze kunnen ook heel open zijn, dankzij aluminium profielen, zoals in ons Smart Cube -systeem. Deze profielen sluiten mooi aan bij zowel hoge als lage meubels, of zelfs rechtstreeks afzonderlijk in de muur voor een extra vleugje design.

Smart Cube-profielen direct geïntegreerd in het keukeneiland – èggo keuken zonder handvaten Touch Aqua

Smart Cube-profielen gebruikt in wandkast

Trend 5: Hoge kasten

Plafondhoge kasten zijn erg in trek. Ze maken de keuken visueel hoger, en bieden uiteraard ook extra veel plaats. Denk er wel aan om lage en hoge kasten zorgvuldig op elkaar te laten aansluiten. De toestellen gaan verscholen achter deuren in dezelfde afwerking als de rest van de keuken, voor een rustig ogend en visueel harmonieus resultaat. De koelkast profiteert mee, want ook die mag een maatje groter zijn, en meet nu maar liefst 1m 78.

Meubelen die tot aan het plafond reiken = optimaal alle plaats benutten! – èggo keuken Inline Blanc Alpin / Rio Chêne de Virginie

Trend 6: strakke afwerking

Wat de look betreft, wordt tegenwoordig vaak gekozen voor een afwerking in één kleur met houtaccenten. Het hout zorgt voor een warme, gezellige toets. En nog strakker wordt het als je kiest voor deuren zonder handgrepen. Een witte keuken met werkblad in een lichte houtsoort en zonder handgrepen, dat is het perfecte voorbeeld van een strakke keuken!

Trend 7: de cottagestijl

De cottagestijl, die zijn inspiratie haalt uit interieurs van weleer, maakt een comeback. Maar natuurlijk hoeft je keuken er daarom nog niet precies als een blokhut uit te zien. De sierlijsten en zuilen waar je in de traditionele keukens vroeger niet omheen kon, worden nu achterwege gelaten voor een modernere, strakkere stijl. En ook de kastdeuren krijgen een update: deuren met een kader of houtpaneeleffect worden afgewisseld met vlakke deuren.

Deuren met lambriseringseffect voor deze landelijke keuken – èggo keuken Flair Magnolia

èggo-keuken met rustieke charme

Wil je nog een stapje verder gaan? Voor een nog modernere look kun je twee contrasterende kleuren gebruiken: bijvoorbeeld een donkere kleur voor lage meubelen en kolomkasten, en wit voor de hangkasten.

Tweekleurige keuken in landelijke stijl: op en top modern – èggo keuken Credo Ardoise / Blanc Alpin

Weet je nog niet goed welke keukentrend het beste bij jou past? Doe de test en ontdek waar je voorkeur naar uitgaat: een Scandinavische, elegante en verfijnde keuken of juist een keuken in retrostijl?

Op zoek naar inspiratie voor je (toekomstige) keuken? Blader zeker eens door ons Stylebook!

Ontdek nu de herfstcondities bij èggo: GRATIS MONTAGE + een GRATIS elektro naar keuze (aanbod geldig tot 17/11/2018).

Ontvang bovendien bij aankoop en op vertoon van je lezerscode (NESTWEBNLEGGO2018) een Calla cadeau! (één code per keuken, geldig tot 17/11/2018).

Op zoek naar een nieuwe keuken? Deel je ideëen met een van onze adviseurs tijdens een afspraak in de winkel en ontvang gratis een gedetailleerde offerte, zonder aankoopverplichting. Maak hier je afspraak.

In samenwerking met Eggo

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels