De lenteschoonmaak: een poetsbeurt voor je woning én je hoofd

niet importeren, Nieuws

Het is lente, de deuren en ramen gaan open. Net als de overvolle kasten, die eens goed 'uitgemest' worden. De lenteschoonmaak is geen bezigheid uit lang vervlogen tijden, want de helft van de Belgen houdt grote kuis.

Een enquête bij 1000 Belgen in opdracht van 2dehands.be en Troc.com leert ons dat heel wat Belgen graag met een schone lei aan de zonnige maanden willen beginnen. In 1 op 2 huishoudens wordt de woning dezer dagen aan een grondige poetsbeurt onderworpen. In de meeste gevallen worden heel wat prullaria en ongebruikte spullen ontdekt, die door 1 op 4 van de poetslustige zielen te koop worden aangeboden.

Tijdens de paasvakantie zagen de tweedehandswebsite de aangeboden producten met 15% toenemen in vergelijking met de weken voordien. Volgens hen zal dat alleen maar toenemen, net zoals – hopelijk toch – de temperaturen.

Opgeruimd hoofd

Een ruimte die opgeruimd is, geeft ook heel wat innerlijke rust. ‘Overbodige spullen geven ons stress en maken ons ongelukkig. ‘Ontspullen’ helpt ons meer ruimte én overzicht te creëren in onze woning. En wanneer je de overtollige spullen kunt verkopen, kan je er nog een pak geld mee verdienen’, klinkt het bij Petra Baeck, woordvoerster van 2dehands.be.

Steeds meer mensen verkopen hun ongebruikte spullen, aldus Troc.com-directeur Pierre Boseret. ‘Niet alleen hun portemonnee wordt er beter van, maar ook het milieu wint erbij.’ En dat kunnen we alleen maar toejuichen. Wat de ene beschouwt als afval, kan voor iemand anders een echte schat zijn. (AB)

Wat houdt de grote schoonmaak in voor de Belg?

1. Er wordt gepoetst op, achter en onder meubelen die gewoonlijk niet verplaatst worden (74%)

2. Alle ramen worden gepoetst (69%)

3. Het stof wordt overal afgenomen (68%)

4. Alle kasten worden opgeruimd en geordend (67%)

5. De gordijnen worden gewassen (55%)

6. De matras wordt gelucht en gedraaid (46%)

7. De deuren en de plafonds worden afgewassen (40%)

8. De zolder en kelder worden opgeruimd (33%)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels