De Renovatiedag: inspireren om te renoveren

De Renovatiedag: inspireren om te renoveren

Actualiteit, Nieuws

De Renovatiedag, dat is een zondagnamiddag lang huizen kijken en ideeën sprokkelen voor jouw verbouwproject. Dit jaar had de Renovatiedag moeten doorgaan op zondag 26 april, maar door de coronacrisis wordt de editie van dit jaar lichtjes aangepast. Van 14 tot en met 26 april kan je tal van bijzondere renovatieprojecten bezoeken vanuit je kot.

Bijzondere tijden wakkeren wel vaker de creativiteit aan. Het inspireerde ook de organisatoren van de Renovatiedag – Ik ga Bouwen en Zoekeenarchitect.be – om een heuse ‘blijf in uw kot’-editie te lanceren.

Het opzet blijft hetzelfde: kandidaat-verbouwers inspireren en adviseren. Niet bij de mensen thuis deze keer, maar wel via virtuele rondleidingen, in beeld, woord en geluid. Beluister podcasts over de visie van de architecten en ontdek de architecturale ingrepen dankzij verhelderende video’s en foto’s. Heb je toch nog vragen, over de gemaakte keuzes of over jouw project? De (interieur)architecten geven met plezier een extra woordje uitleg.

Divers aanbod

Het aanbod aan projecten is zeer divers: gerenoveerde appartementen of rijwoningen in de stad, vrijstaande woningen in de rand, gebouwen die werden gesloopt en opnieuw werden opgebouwd of industriële gebouwen die werden omgetoverd tot comfortabele woningen. Niet alle projecten zijn even ingrijpend. Je moet immers niet altijd de structuur veranderen om een heel nieuwe woning te realiseren.

Het voordeel aan deze virtuele editie is dat je meer woningen zal kunnen bezoeken dan in het echt. Je kan echter ook de focus leggen op de projecten die het dichtst aanleunen bij jouw (toekomstige) project, aan de hand van een aantal criteria.

Ontdek alle projecten vanaf dinsdag 14 april op de website van de Renovatiedag.

Neem ook eens een kijkje in onze speciale rubriek, waar je een aantal interessante artikels terugvindt die je kunnen helpen tijdens jouw renovatieproject, en vier inspirerende projecten in tekst en beeld.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels