Bekijk de galerij De sobere eenvoud van genot

De sobere eenvoud van genot

Nieuwe appartementen en loften

In Oostduinkerke richtte het interieurbureau Kultuz uit Mechelen een woning in op de gelijkvloerse verdieping van een opvallend appartementsgebouw.

Krachtlijnen (volgens de interieurarchitect)

1. Een kleine oppervlakte met een zee aan bergruimte. 2. De praktisch en onderhoudsvriendelijke inrichting. 3. De vormelijke eenheid. 4. De ruimtelijke werking.

Architect appartementsgebouw

Marc Corbiau – 02 374 20 94

“De naam van ons bureau refereert aan de cultus, het offerritueel waarbij rijkelijke materialen en heerlijke aardse dingen de goden gunstig moesten stemmen”, weet interieurarchitect Bart Van Boom. “In de dagelijkse praktijk van ons kantoor is het beste slechts goed genoeg en trekken we die lijn door naar elke opdrachtgever. Voor ons is het belangrijk dat de klant zich goed voelt in hetgeen door ons wordt gecreëerd. Maar daarvoor gaan we steeds een dialoog aan. Hoe willen mensen in hun woning leven? Het klinkt vrij existentieel, maar het hoort er nu eenmaal bij. Wonen is een aspect van leven en zijn.”

Klassieke moderne toets

De gelijkvloerse verdieping van het appartementsblok ligt ietwat verheven boven het straatniveau. Dat maakt dat je van binnen een mooi perspectief hebt op de omgeving. Het appartementsgebouw is van de hand van de bekende Brusselse architect Marc Corbiau en werd uitgevoerd door collega Pieter Popeye. Met zijn geringe hoogte en de strakke combinatie van glas, hout en beton oogt het allesbehalve als doorsnee architectuur. Het appartement straalt luxe uit en ligt mooi en languit in de duinen.

Corbiau staat bekend om zijn luxe creaties. Zijn ontwerpen – doorgaans particuliere opdrachten – smaken naar weelderige eenvoud. Strakke lijnen gecombineerd met een klassieke moderne toets. In Oostduinkerke misstaat zijn creatie geenszins want deze kustgemeente wil zich onder meer onderscheiden door het promoten van ‘betere’ architectuur. Wie hier goed rondkijkt, weet wat daarmee wordt bedoeld.

Philip Willaert

De volledige tekst en plannen vindt u in nummer 352 van Ik ga Bouwen, dat momenteel in de boekhandel ligt.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels