De voordelen van prefab

Dakdekking

Aan het gebruik van prefab elementen voor de vervanging van uw dak en/of gebinte zijn tal van voordelen verbonden. Een kort overzicht.

Aan het gebruik van prefab elementen voor de vervanging van uw dak en/of gebinte zijn tal van voordelen verbonden. Een kort overzicht.
– In tal van woningen, vooral rijwoningen, wordt u met specifieke moeilijkheden geconfronteerd, zoals: de onmogelijkheid om de achtergevel te bereiken zonder door het hele huis te moeten gaan voor de opbouw van de stelling, het afvoeren van het puin, het aanvoeren van materialen,… De enige mogelijkheid? Het inzetten van een kraan om alles over het dak heen te tillen. Neemt u uw toevlucht tot prefab elementen, die veelal inderdaad met een kraan worden geplaatst, dan beperkt u de duur van de werken. Als het hefwerktuig daardoor minder lang moet worden gemobiliseerd, beperkt u de overlast op de openbare weg en alle daarmee gepaard gaande kosten.

– Een kortere looptijd van de werken betekent tevens dat de kans daalt op schade doordat het dak nog niet werd dichtgemaakt (ten gevolge van regen, wind, mogelijke inbraak,…)

– Het gebruik van lichte, zelfdragende prefab elementen maakt interventies mogelijk zonder dat de basisconstructie onnodig wordt overbelast. Zo drukt u de extra kosten die een uitbreiding van het dakoppervlak met zich mee kan brengen.

– Het vervangen of wijzigen van een dak van een bewoond pand, gaat voor de bewoners gepaard met een aantal ongemakken. Door prefab elementen te gebruiken, kunt u die beperken. Zo zijn er, bijvoorbeeld, minder interventies binnenshuis (aanbrengen van isolatie, afwerking van plafonds,…) nodig.

– Een houten skelet vraagt minder water dan traditionele bouwtechnieken. De nieuw gecreëerde vertrekken zijn dan ook sneller uitgedroogd en kunnen vlugger worden benut.

Eric Cloes

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels