De wereld verandert

De wereld verandert

Actualiteit

...en ons tijdschrift ook! Dit is het eerste nummer van een nieuwe formule: een frissere en strakkere lay-out, met de nadruk op de inhoud.

De afgelopen jaren werd er namelijk steeds meer gerenoveerd en zagen we minder nieuwbouw, wat impliceert dat ook de interesses van u, onze lezer, zijn veranderd. Het was dus tijd om onszelf in vraag te stellen, zodat we u een magazine kunnen aanbieden in lijn met uw verwachtingen.

Een eerste grote wijziging, hoe paradoxaal het ook mag lijken, betreft het logo. Voortaan gaan we door het leven als Ik ga Bouwen. Korter, krachtiger en als verwijzing naar de sector in zijn geheel. Wat het magazine betreft, wordt de inhoud voortaan onderverdeeld in drie grote dossiers. Energie krijgt voorrang – daaronder verstaan we de isolatie, luchtdichtheid en ventilatie van de woning. Op dat vlak verwachten we de komende jaren immers de grootste veranderingen. Na een eerste fase, waarin eigenaars werden aangemoedigd de energiezuinigheid van hun woning te verbeteren, schakelt de EPB-reglementering nu een versnelling hoger en verplicht ze bepaalde maatregelen te nemen willen we de doelstellingen rond het beperken van de uitstoot van broeikasgassen halen. Met andere woorden, als we niet spontaan energiemaatregelen nemen, zullen de nieuwe regels ons daar snel toe dwingen. Vlaanderen heeft al een eerste stap in die richting gezet: sinds januari kan je een huis niet langer verhuren of verkopen zonder dakisolatie en dubbele beglazing…

Het dossier interieur krijgt dan weer een centrale plaats in ons tijdschrift: een groeiend aantal lezers is immers op zoek naar ideeën om hun project te verwezenlijken. De kwaliteit van de binnenruimtes – en, bij uitbreiding, het terras en/of de tuin – is voor de meesten van ons een prioriteit. Dit deel van het magazine zal dus omvangrijker worden, met meer ruimte voor beeld. Inspireren wordt letterlijk de essentie van het magazine.

Het derde en laatste dossier betreft de open ruwbouwwerken, zoals de bouwmaterialen en -methodes, en de werkzaamheden die daaraan gelinkt zijn zoals het hergebruik van regenwater.

Ik laat het nu aan u om ons vernieuwde magazine te ontdekken. Aarzel zeker niet om ons suggesties of opmerkingen te sturen. Beter dan wie dan ook, weet u als lezer wat belangrijk voor u is.

Eric Cloes
Hoofdredacteur

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels