Delta Light valt opnieuw in de prijzen

Decoratie en meubilair, Nieuws

Maar liefst vier modellen van de West-Vlaamse verlichtingsfabrikant Delta Light hebben een prestigieuze designaward ontvangen.

Elk jaar mogen de producten van de West-Vlaamse verlichtingsfabrikant Delta Light op veel internationale belangstelling rekenen. Ook in 2012 kapen vier modellen samen vijf awards weg.

Metronome

Metronome is ontstaan uit de samenwerking met de Belgische modeontwerper Tim Van Steenbergen en heeft zowel de Red Dot Design Award 2012 als de Interior Innovation Award 2012 gewonnen. Het startpunt was het bestaande model Husk, een pendel met een sobere, strakke lampenkap in een zuivere, conische vorm.

Niet zo voor de lampenkap van de Metronome. Van Steenbergen heeft, zo lijkt het, de schaar gehanteerd. Smalle stroken van onder tot boven, in zwart, wit of rood aluminium, of in aluminium met een kurkstructuur, zorgen voor een mooi spel van licht en schaduw.

You-Turn AD

You-Turn is een compact verlichtingssysteem voor gerichte verlichting en heeft ook de Red Dot Design Award 2012 gekregen. Startend als gesloten downlighter kan het model tot een hoek van 90° worden gekanteld en dan 350° draaien. Het is dan ook perfect geschikt voor residentiële en commerciële toepassingen.

Supernova

De Good Design Award 2011 ging naar Supernova, een duidelijk geometrisch gevormde verlichtingsarmatuur die een krachtige lichtstraling garandeert en sfeer brengt in harmonie met de omgevingsruimte. De inbouwversie is een echte eyecatcher in het Supernovagamma, dankzij de unieke gekantelde toepassing. De Supernova voelt zich goed thuis in lobby’s, winkelruimtes en kantoren. Met de inbouwkit kunt u zelf de inbouwdiepte en kantelhoek bepalen.

McDelta

Ook de McDelta ontvangt de Good Design Award 2011. Ondanks zijn miniatuurafmetingen laat de McDelta het niet na om een grote indruk te maken, dankzij het gebruik van de gesofisticeerde led-technologie en de opvallend hoge lichtopbrengst. Deze verfijnde pendel bevat zeer krachtige leds die niet moeten onderdoen voor een 35 tot 50 watt halogeenlamp.

Gebaseerd op een passie voor verlichting en design is het Belgische Delta Light® design team er de afgelopen jaren in geslaagd een assortiment van tijdloze, stijlvolle en vaak revolutionaire designs te creëren die internationaal in de smaak vallen. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels