Design krijgt een belangrijke plek op Batibouw

Nieuws

Op Batibouw stellen exposanten ieder jaar producten voor met een innovatief en vernuftig design. De producten die in aanmerking komen voor het Design Parcours werden geselecteerd en beoordeeld door een vakjury, bestaande uit leden van de Orde van Architecten en de Associatie van Interieurarchitecten (AiNB)

Met een goed design kan aan functionele voorwerpen voor dagelijks gebruik esthetische kwaliteiten worden toegekend, waardoor het product naast zijn functionele eigenschappen ook een decoratieve functie krijgt. U kan de deelnemende standen herkennen aan de hand van een opvallend logo bestaande uit de letter D. Wij stellen alvast ons parcours voor.

We beginnen in paleis 1 met de standen van Robomow en Forest Avenue. In paleis 3 doen de standen van Barrisol, Jasno, Jo-a en Xinnix Door Systems mee. Vervolgens gaat u naar paleis 4 voor Herrock en naar paleis 6 voor Stroomop, Cosyflame gashaarden, Etceterra en Veronove. Dan gaat u verder naar paleis 9 met Gervi en naar paleis 7 met VSB Wellness, SA Olympia Marble, Hansgrohe en Geberit. Ten slotte is er nog paleis 11 met Blanco, Atag, Cuisine Design Industries, SieMatic, Adek bvba en New Rovatec.

Design Award

De deelnemende exposanten dingen ook mee naar de Design Award: de ‘Prijs voor het meest creatieve product op gebied van design’. De winnaar werd bekendgemaakt bij de uitreiking van de Belgian Building Awards. Dit jaar ging de Design Award naar Barrisol voor de sculptuurlampen van de Engelse topdesigner Ross Lovegrove.

(RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels