Designlabels Boffi en De Padova slaan handen in elkaar

Interieur

Boffi, het high-end merk voor keukens en badkamers heeft 100% van de het iconische meubelontwerpbedrijf De Padova in handen. Luca De Padova heeft op zijn beurt 7,5 % van Boffi overgeheveld gekregen en is daarmee de op één na grootste aandeelhouder

Deze strategie zorgt ervoor dat de twee labels hun eigen identiteit kunnen blijven behouden, maar toch de kwaliteit van hun producten hoog kunnen houden in een globale designindustrie waarin alle leefruimten steeds meer met elkaar gelinkt en geïntegreerd worden; van badkamers tot bedden, keukens en opbergruimtes. Boffi en De Padova zullen samenwerken om hun Italiaanse knowhow te beschermen en een sterkere eenheid te vormen, zowel in de privé als in de bouwsector.

Roberto Gavazzi, nu CEO van zowel Boffi als De Padova: “De laatste jaren was ik er meer en meer van overtuigd dat onze bedrijven samen iets buitengewoons zouden kunnen creëren op vlak van design en kwaliteit. Deze merger met De Padova is een belangrijk voorbeeld van hoe twee Italiaanse bedrijven zich wapenen tegen globale uitdagingen.”

Ook De Padova, nu vice-directeur, is tevreden met de samensmelting. ” Dankzij een partner als Boffi die een hoge visibiliteit heeft, komen wij met De Padova ook in nieuwe showrooms terecht. Maar ik geloof ook in synergie op een hoger level: misschien zullen er in de toekomst wel winkels opengaan van Boffi en De Padova, waar beide labels tot hun recht zullen komen. Roberto en ik komen op heel veel vlakken overeen, zowel wat de creatieve als wat de commerciële kant van onze bedrijven betreft, dus dit was de juiste beslissing.”

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels