Deze lichttunnel verlicht donkere ruimtes

Nieuws

Grote raampartijen, koepels, meerdere vensters in het dak,... We doen er tegenwoordig alles aan om zo veel mogelijk natuurlijk daglicht in onze woning te halen. Dat is echter niet altijd evident. Denk maar aan ruimtes zoals een berging of toilet.

Grote raampartijen, koepels, meerdere vensters in het dak,… We doen er tegenwoordig alles aan om zo veel mogelijk natuurlijk daglicht in onze woning te halen. Dat is echter niet altijd evident. Denk maar aan ruimtes zoals een berging of toilet.

Een mogelijke oplossing is een lichttunnel, waarbij het licht door een opening in het dak en via een buis tot in de woning gebracht kan worden. Dat is ook het opzet van de Sunpipe van de firma Evolution Products. De reflectiebuizen weerkaatsen het licht. De tunnel kan dus zonder problemen enkele bochten maken. De diffuser, die op het dak staat en het licht vangt, werd nu ook uitgerust met dubbele beglazing, voor een betere thermische prestatie, en met microprisma’s die het licht beter zouden moeten verspreiden in de ruimte. Er is dus wel degelijk licht aan het einde van de tunnel.


www.evolution-products.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels