Di Rupo schrapt energiekortingen: ‘ramp voor de bouw’

Duurzaam bouwen, Immo, Nieuws

Formateur Elio Di Rupo en de zes onderhandelende partijen schrappen de fiscale aftrek van energiebesparende maatregelen in de bouw. De Confederatie Bouw noemt het besluit 'een ramp' voor de bouwsector.

Het gaat concreet om de afschaffing van de fiscale aftrek op dubbele beglazinng, zonnepanelen en de vervanging van stookketels. Ook op dakisolatie wordt de fiscale aftrek gedeeltelijk afgeschaft.

5.000 jobs

Volgens de Confederatie Bouw is het besluit van de formateur en de onderhandelende partijen een ramp voor de particulier die een huis wil bouwen of verbouwen. Bovendien komen 5.000 jobs in de bouwsector in het gedrang door de afschaffing van de fiscale aftrek op energiebesparende maatregelen.

CO2

De energiebesparende maatregelen zijn volgens de bouwsector goed voor een belangrijke vermindering van de CO2-uitstoot in ons land.

“Om de 2020-doelstellingen te halen, moeten wij op jaarbasis 180.000 verwarmingsketels vervangen, 275.000 daken isoleren en in 210.000 woningen het enkel glas vervangen,” zei gedelegeerd bestuurder Robert de Meuleaere aan de VRT. Zonder stimulansen van de overheid is dat onmogelijk.”

De Confederatie Bouw vraagt de afschaffing van de fiscale aftrek uit te stellen tot de regio’s alternatieven hebben uitgewerkt. (EE)Volg IkGaBouwen op Facebook

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels