Dit is het milieuvriendelijkste (én goedkoopste) huis ooit

Dit is het milieuvriendelijkste (én goedkoopste) huis ooit

Nieuws

Een 100 % ecologisch, spotgoedkoop huis dat niet aangesloten is op het elektriciteitsnet, waterleiding of riolering, maar toch in alle comfort voorziet: het bestaat. Kom hier alles te weten over de zogenaamde earthships.

Een earthship is een ecologisch huis dat volledig zelfvoorzienend kan functioneren. Warmte en elektriciteit worden door het huis opgewekt en het huis is voorzien van een waterzuiveringssyssteem. Bovendien is het volledig opgebouwd uit gerecycleerde materialen.

Opgetrokken uit gerecycleerde materialen

De meeste materialen die in een earthship zitten, zijn gerecycleerd. De basisstructuur bestaat uit oude, met aarde opgevulde autobanden die op elkaar gestapeld worden en zo stevige en enorm isolerende muren vormen. Niet alleen goed dus voor de warmte in huis, maar ook voor de aarde, want we stapelen massaal oude banden op. Met de voorraad afdankers uit het Verenigd Koninkrijk alleen al kunnen er per jaar 40.000 woningen worden gebouwd. Ook uw portomonnee zal u dankbaar zijn, want op sommige plekken kríjg je zelfs geld als je oude autobanden meeneemt.

Je muren versieren doe je door oude glazen of plastic flessen in te metselen in beton. Een prachtig licht- en kleurenspectakel is all yours. Zo doe je het:

https://www.youtube.com/embed/cer3WKTOcy8

Waterzuivering

Elk earthship beschikt over een opvangbassin voor regenwater. Dat regenwater wordt opgevangen via het dak en gefilterd zodat er perfect drinkbaar water overblijft. Water om de toilet mee door te spoelen, komt uit de grond voor het huis, waar je ook groenten verbouwt.

Vuil afvalwater komt terecht in een septische tank, van de oneetbare planten besproeid worden.

 

Verwarming

Hoewel een earthship geen verwarmingsinstallatie heeft, heerst er zelfs in een koud klimaat het hele jaar door een temperatuur tussen de 17 en 24 graden. Die temperatuur wordt bereikt door grote ramen aan de zuidkant van het huis, zodat je een serre-effect krijgt. Bovendien is een earthship deels ingegraven en is het opgebouwd uit erg dikke muren: puike isolatiemethodes. Een kachel kan voor extra comfort zorgen.

Energie

Elektriciteit wordt opgewekt uit wind- en zonne-energie. Doordat je geen elektriciteit nodig hebt om je huis te verwarmen, volstaat de opbrengst die je uit je windmolen en zonnepanelen haalt ruimschoots.

https://www.youtube.com/embed/N2so9hyNWxc

 

(EK)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels