Dit toilet werkt zonder water en produceert energie

Dit toilet werkt zonder water en produceert energie

Badkamer en wellness

Er hebben vandaag meer mensen een mobiele telefoon dan dat ze toegang hebben tot een toilet. Maar liefst 2,5 biljoen mensen moeten het zonder sanitaire voorzieningen stellen. Een revolutionair toilet biedt dit probleem nu echter het hoofd.

Omdat de afwezigheid van toiletten en bijhorende gebrekkige hygiëne een gevaar voor de volksgezondheid kan inhouden, creëerden onderzoekers aan de Cranfield University uit het Verenigd Koninkrijk een exemplaar dat zo goed als overal kan staan. De goedkope wc verbruikt namelijk geen water. Meer zelfs: hij produceert zelfs water en energie.

Zo werkt het:

Wanneer de gebruiker zijn ding heeft gedaan, komt een draaisysteem in werking. De geurtjes-proof opvangbak draait om, zodat het zaakje terecht komt in een bewaartank onder het toilet.

Produceert water

Het toilet verbruikt niet alleen geen water, het levert het zelfs op! Kleine boodschappen worden gefilterd zodat er water overblijft dat geschikt is om mee te poetsen en om aan planten te geven.

Produceert energie

Ook de grote boodschappen komen goed terecht: die worden zo verwerkt dat er energie mee wordt opgewekt. Hoewel dit deel van het toilet momenteel nog niet op punt staat, hopen de wetenschappers dat het in de toekomst genoeg energie zal opwekken om kleine elektronische apparaten (zoals mobiele telefoons) mee op te laden.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/iX0jAn-iNng” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

(EK)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels