Dit zijn de nieuwste trends in wellness

Nieuws

Energie en duurzaam bouwen moeten zowat de meest voorkomende termen zijn op de BIS-beurs. Ik ga Bouwen ging langs in paleis 5 bij de stand van Eandis om na te gaan hoe u zoveel mogelijk energie kan besparen in uw woning. Tien tips van een energiespecialist.

Bij het horen van het woord ‘wellness’ wordt automatisch gedacht aan jacuzzi’s, zwembaden en sauna’s. Uiteraard behoren die producten nog steeds tot die categorie, maar er zijn ook steeds meer andere – en vaak budgetvriendelijkere – producten die uw badkamer kunnen omtoveren tot een oase van rust en wellness.

De badkamer is namelijk al enkele jaren bezig aan een serieuze opmars. Het is niet langer enkel de plaats waar je ‘s smorgens en ‘s avonds even binnenspringt, maar het wordt steeds meer een ruimte in de woning waar aanzienlijk wat tijd wordt gespendeerd. Om het verblijf in de badkamer zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken, wordt er ook meer geïnvesteerd in luxueuze wellnessproducten.

Zo is er een sterke stijging in de verkoop van wellnessbaden, een ligbad dat volledig op maat gemaakt wordt met ingebouwde jeststreams die volledig naar uw wensen geplaatst worden. Daarbij speelt ook het element van sfeerverlichting een belangrijke rol.

Wie een groter budget heeft, kan investeren in een sauna maar ook daar zijn er verschillende opties. Er is keuze tussen een klassieke, bio of infraroodsauna. Die laatste neemt vaak minder plaats in en is makkelijker in onderhoud. Het biedt de perfecte combinatie van de voordelen van een sauna én een infraroodcabine.

Ten slotte worden sauna’s vaak afgewerkt met een zoutgrot of zoutwand. De speciaal gemaakte zoutstenen stoten jodium af waardoor het vocht sneller wordt opgenomen.

Voor meer info, bezoek zeker de stand van Sax in hal 3 of de stand van Het Buitenhuis in hal 1. (rdm)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels