DOK9000 is favoriet voor heraanleg Schipperskaai in Gent

DOK9000 is favoriet voor heraanleg Schipperskaai in Gent

Nieuws

Het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent heeft de volgorde vastgelegd van de drie mogelijke partners voor de ontwikkeling van de Schipperskaai aan de Oude Dokken. DOK9000, het team rond projectontwikkelaars Re-Vive, Vanhaerents Development en Van Roey Vastgoed, kwam daarbij als eerste uit de bus. De werken zouden in 2015 van start gaan.

In februari 2012 lanceerde sogent het selectiedossier ‘Wonen aan de Schipperskaai’. Daarmee ging het stadsontwikkelingsbedrijf op zoek naar een private partner voor dit project. In totaal stelden 13 bedrijven zich kandidaat. Een beoordelingscommissie ging het kaf van het koren scheiden voor de tweede fase. Deze kandidaten mochten hun projectvoorstel indienen. Thema’s hierin waren stadsontwikkeling, architectuur, duurzaamheid, projectaanpak, betrokkenheid en financiële draagkracht. Uiteindelijk werden er drie projecten geselecteerd, waarbij dat van DOK 9000 de favoriete kandidaat is. De onderhandelingen met deze kandidaat zijn momenteel volop aan de gang.

Het voorstel van DOK 9000 toont een grote diversiteit in woningen en publieke ruimtes, er is aandacht voor de collectiviteit en er zijn verregaande ambities op vlak van mobiliteit en duurzaamheid. Op het volledige gebied van de Oude Dokken komen ongeveer 1500 woningen. Het deel aan de oostzijde van het Handelsdok wordt het eerst onder handen genomen. Langs de Schipperskaai komen ongeveer 350 woningen, woongroen, een basisschool, een crèche en een sporthal. De werken gaan van start in de loop van 2015.

Iedereen die geïnteresseerd is in de maquette van het project kan het voorstel gaan bekijken bij sogent, Voldersstraat 1, 9000 Gent, in de tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping. Meer informatie kan u terugvinden op www.sogent.be.

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels