Dubbel zoveel aanvragen voor een woonverzekering

Immo, Nieuws

In 2013 heeft het agentschap Wonen-Vlaanderen 13.643 aanvragen ontvangen voor een gratis verzekering gewaarborgd wonen. Dat is een record en bijna een verdubbeling ten opzichte van 2012.

In 2013 heeft het agentschap Wonen-Vlaanderen 13.643 aanvragen ontvangen voor een gratis verzekering gewaarborgd wonen. Dat is een record en bijna een verdubbeling ten opzichte van 2012. Dat schrijft De Standaard.

De verzekering gewaarborgd wonen zag het levenslicht in 1998. Het is een initiatief van de Vlaamse overheid. Wie aan enkele voorwaarden voldoet, kan deze verzekering gratis aangaan bij het afsluiten van een lening voor een aankoop, renovatie of bouw van een woning in Vlaanderen.

Wat is het doel van een woonverzekering?

Het doel van de woonverzekering is om kredietnemers te beschermen tegen de gevolgen van onvrijwillige werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Verliest de verzekeringsnemer tijdens de eerste tien jaar van de lening onvrijwillig zijn job, dan komt de verzekeraar tussen in het afbetalen van de lening voor maximum drie jaar. Deze tegemoetkoming bedraagt 600 euro per maand.

Inspanningen lonen

Om de verzekering te promoten, zette het agentschap Wonen-Vlaanderen in 2013 een informatiecampagne op, in samenwerking met het Vlaams Woningfonds, het notariaat, Immotheker, de woonwinkels en de sociale huisvestingsmaatschappijen. “Door deze inspanningen verdubbelde het aantal aanvragen: van 7.075 dossiers in 2012 naar 13.643 dossiers in 2013,” zegt Sara Verheyen, coördinator van de verzekeringen gewaarborgd wonen bij Wonen-Vlaanderen.

Nog meer uitbreiden

Toch is er nog meer potentieel. Dat zegt John Romain van Immotheker, een netwerk van onafhankelijke adviseurs voor hypothecair krediet. “Uit statistieken van de Nationale Bank blijkt dat er eind november 2013 al bijna 175.000 kredieten afgesloten waren. In de veronderstelling dat daarvan 60 procent in Vlaanderen werd afgesloten, kom je uit op 105.000 dossiers. Daarmee vergeleken stellen die 13.643 aanvragen niet veel voor, als je ervan uitgaat dat zo’n 60 tot 70 procent van de leningovereenkomsten in aanmerking komt.” (Belga/LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels