Dubbele beglazing met extra isolatiewaarde

Isolatie, Nieuws

Sprimoglass kondigt de lancering aan van de eerste dubbele beglazing met de isolatiewaarde van een driedubbele beglazing en de eerste driedubbele beglazing met een isolatie waarde van 0,4 Ug.

Het bedrijf – gespecialiseerd in de verwerking, productie en marketing van glasproducten – heeft als eerste in Europa twee nieuwe producten in dubbel en driedubbel glas op de markt gebracht. Ze hebben vandaag de nieuwe Sprimo Z8 dubbel glas, die de warmte-isolerende eigenschap heeft van driedubbele beglazing en de Sprimo Z4 die aanvang 2012 de eerste driedubbele beglazing is met een zeer lage Ug waarde van 0,4.

Doorbraak

“Ons R & D-team heeft meer dan een jaar gewerkt om deze doorbraak te creëren en we zijn eindelijk klaar om deze nieuwe reeks producten op de markt te brengen in 2012”, zeggen de drie broers Prégardien, zaakvoerders van Sprimoglass. “Met een thermische isolatie waarde van 0,8 W/m²K voor de Sprimo Z8 zijn we er in geslaagd om een dubbele beglazing te ontwikkelen die kan concurreren met driedubbele beglazing op het vlak van thermische isolatie, maar met slechts een nominale dikte van 20 mm.”

Het product is conform aan de NBN S23-002 en biedt alle voordelen van de traditionele dubbele beglazing, zoals veiligheid, zonne- en geluidsisolatie.

“De Sprimo Z8 kan zelfs worden ingebouwd in bestaande ramen waardoor een superieure thermische isolatie wordt bereikt, die onmogelijk was in het verleden als gevolg van de dikte en het gewicht van driedubbele beglazing. We gebruiken zelfs een superisolerende afstandshouder om de prestaties van het raam nog verder te verbeteren. Eén zijde wordt gehard om meteen voor de veiligheid binnen de woning te zorgen.”

Voor wie nog meer isoleren, is er de Sprimo Z4 met driedubbel glas. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels