Duidelijkheid over overstromingsgevaar

Immo, Nieuws

Voortaan moeten vastgoedmakelaars, immobiliënmaatschappijen en notarissen potentiële kopers of huurders duidelijker informeren of de woning al dan niet in een overstromingsgebied ligt.

Voortaan moeten vastgoedmakelaars, immobiliënmaatschappijen en notarissen potentiële kopers of huurders duidelijker informeren of de woning al dan niet in een overstromingsgebied ligt. De informatieplicht zal worden opgenomen in de waterparagraaf in vastgoedaktes. Dat heeft de Vlaamse regering beslist.

Bij het kopen of het huren van een woning moet het voor de toekomstige bewoners erg duidelijk zijn of de woning ligt in een overstromingsgebied of niet. De vastgoedmakelaar, de immobiliënmaatschappij of notaris zal de potentiële koper of huurder hierover moeten informeren. De informatieplicht over de overstromingsgevoeligheid zal worden opgenomen in de waterparagraaf in vastgoedaktes. Deze verplichting maakt deel uit van een wijziging aan het decreet Integraal Waterbeleid. Het is een uitbreiding van de informatieplicht in het kader van de wet op de natuurrampenverzekering uit 2007.

De decreetwijziging wil ook een vereenvoudiging doorvoeren in de planlast voor waterbeheerplannen. Er komt nu één stroomgebiedbeheerplan voor de Schelde en één voor de Maas, met elf bekkenspecifieke delen. “Deze vereenvoudiging maakt het voor iedereen duidelijk wat de uitdagingen voor het waterbeleid zijn”, zegt Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V). “De planen tonen hoe we de watersystemen willen beheren om het overstromingsrisico te beperken”, vult Vlaams minister Schauvliege aan. (BELGA/LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels