Duik in de geschiedenis van Ikea dankzij expo en museum

Duik in de geschiedenis van Ikea dankzij expo en museum

Nieuws

In 2015 opent Ikea een museum in het Zweedse Älmhult, de locatie van de allereerste Ikea-winkel. Wie al een voorsmaakje wil, kan al een bezoekje brengen aan de tijdelijke expo 'Ikea genom tiderna' (Ikea door de jaren heen).

In 2015 opent Ikea een museum in het Zweedse Älmhult, de locatie van de allereerste Ikea-winkel. Wie al een voorsmaakje wil, kan al een bezoekje brengen aan de tijdelijke expo ‘Ikea genom tiderna’ (Ikea door de jaren heen).

Meubelgigant Ikea werd opgericht in 1943 door Ingvar Kamprad en is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de woonkamers van miljoenen mensen. In de meer dan zeventig jaar dat de keten bestaat, kende de stijl van de producten een heuse evolutie. Deze evolutie kan je gaan bekijken in de tijdelijke tentoonstelling ‘Ikea genom tiderna’ in de kelder van Ikea Tillsammans, het culturele centrum van het meubelbedrijf.

In deze expo, die in een ruimte van 800 vierkante meter plaatsvindt en werd opgedeeld in twintig verschillende kamers, kan de bezoeker meubels en interieurs van Ikea ontdekken door de jaren heen. Een echte duik in het verleden dus.

In 2015 zwaaien de deuren open van een uit de kluiten gewassen museum over Ikea. Het museum wordt ondergebracht in de eerste winkel van de Zweedse keten in Älmhult. Ook jouw meubels kunnen deel uitmaken van de collectie van het museum. De meubelgigant vraagt iedereen om zijn of haar zolder te doorspitten, op zoek naar Ikea-schatten. Ook zijn ze op zoek naar ‘Billy’- en ‘Klippan’-verhalen. De beste verhalen worden op de blog geplaatst of gebruikt in de tentoonstelling in het museum.

Voor meer info over de expo, het museum of jouw persoonlijke bijdragen, surf je naar Ikea.com. (LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels