Duizenden Oost-Vlamingen geïnteresseerd in groene stroom

Energiebronnen, Nieuws

Het officiële startschot van de inschrijvingen op een groepsaankoop groene stroom via de provincie Oost-Vlaanderen is nog maar net gegeven en de teller staat al op 11.500 gezinnen.

Ook 166 bedrijven en zelfstandigen lieten al hun interesse blijken. De provincie laat de praktische organisatie van de groepsaankoop groene elektriciteit en gas over aan de firma iChoosr. Vrijblijvend inschrijven kan wel via de website van de provincie.

Op 7 mei, een dag na het afsluiten van de inschrijvingsperiode, is er een online-veiling. Geïnteresseerden krijgen nadien een gepersonaliseerd aanbod en kunnen beslissen of ze effectief overstappen. Nieuw dit jaar is dat zelfstandigen en bedrijven, met een verbruik tot 50.000 kWh elektriciteit en tot 100.000 kWh aardgas, ook kunnen deelnemen.

Voor bedrijven is een aparte veiling voorzien. Die groepsaankoop wordt ondersteund door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen. Vorig jaar, bij de eerste groepsaankoop, konden geïnteresseerden tussen 250 en 500 euro op jaarbasis besparen. Tienduizend inschrijvers stapten toen effectief over. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels