Durabrik Group introduceert de ‘balanswoning’

Energie

Hoe zal onze woning er in 2020 uitzien? Durabrik Group ging op zoek naar het antwoord op deze vraag en introduceerde de 'balanswoning'. Dit is een woning waarin een gezond evenwicht wordt gezocht tussen energie, mobiliteit, budget en duurzaamheid. Véél aandacht gaat uiteraard naar duurzame energietechnieken.

Hoe zal onze woning er in 2020 uitzien? Durabrik Group ging op zoek naar het antwoord op deze vraag en introduceerde de ‘balanswoning’. Dit is een woning waarin een gezond evenwicht wordt gezocht tussen energie, mobiliteit, budget en duurzaamheid. Véél aandacht gaat uiteraard naar duurzame energietechnieken.

Duurdere energie en strengere energienormen laten het aanbod aan isolatie- en energiebesparende technieken exploderen. Durabrik Group ging in samenwerking met EcoPuur op zoek naar de woning van de toekomst, waarin rekening werd gehouden met de steeds strengere eisen aan energie. Het resultaat is de ‘balanswoning’. Dit type van woning toont hoe je duurzame energie op een slimme én vakkundige manier kan integreren in de woning. Bovendien hoeft de woning niet aan stijl in te boeten.

In totaal werden er drie ‘balanswoningen’ neergezet. Je zou dit type van woningen kunnen omschrijven als ‘kijkwoningen’, maar EcoPuur kiest er bewust voor om deze term niet te gebruiken. Dit omdat in de projecten de mogelijke evenwichten of balansen van ‘wonen in 2020’ verwerkt zitten. De balanswoningen staan in Merelbeke en het zijn stuk voor stuk bijzondere projecten. Ze weren pal naast elkaar gebouwd, wat het voor de bezoekers ook makkelijk maakt. De drie woningen representeren ook elk drie stijlen: de landelijke stijl, Scandinavische stijl en minimalistische stijl.

Wie graag wil kennismaken met de drie woningen kan ze bezoeken op 26 en 27 april in Merelbeke. Inschrijven kan via de website van EcoPuur.

Meer informatie over de balanswoningen via: http://www.balanswoningen.be/

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels