Durabrik onthult nieuwe Kijkstraat

Nieuws

Op 15 september stelde Durabrik zijn vier nieuwe kijkwoningen officieel voor aan het publiek. Het is een kijkstraat geworden met 4 woonconcepten.

Op 15 september stelde Durabrik zijn vier nieuwe kijkwoningen officieel voor aan het publiek. De vier woningen in Drongen (Gent), genaamd Wellness, Eco, Family en Silver, hebben elk specifieke bouwtechnische accenten, gericht op verschillende woonvoorkeuren. Toch kunnen elementen uit de afzonderlijke woningen probleemloos gecombineerd worden om de eigen woning op maat samen te stellen.

De 4 woonconcepten van de Kijkstraat

‘Silver’: Ideaal voor de vooruitziende bouwer die wil anticiperen op een mindere mobiliteit later met een ‘vlot bruikbare woning’. Toegankelijkheid en onderhoudsgemak staan dan ook centraal: egale vloerniveaus, brede binnendeuren en gangen, ruime badkamer met inloopdouche, geen drempels, vlot bedienbare stopcontacten, automatische verlichting …

Veiligheid, ontspanning en educatie staan dan weer centraal in ‘Family’, of kindvriendelijk wonen. Geen scherpe hoeken, wel kindveilige elektrische punten en kranen, antislipvloeren in de badkamer en op de trap. En vloerverwarming voor de dreumesen die kruipend hun omgeving gaan verkennen.

‘Domo’, voor extra comfort. Onthaasten in een mix van wellness en domotica voor iedereen die in een warm nest de beslommeringen van alledag wil laten afglijden. De badkamer is een plaats van weldaad en relaxatie, compleet met massagejets. Een uitgekiend domoticasysteem verzekert verder gebruiks- en onderhoudsgemak. (bv. automatische en gemoduleerde verlichting, centraal stofzuigersysteem …)

Tot slot: ‘Eco’, energiezuinigheid voorop. Isoleren en hergebruik van energie zetten dan ook de toon. 8 cm PU isolatie in de muren, 18 cm glaswol in het dak en 5 cm PU in de vloer. De woning haalt een K-30 waarde en beschikt over 4 seizoensglas, een ventilatiesysteem met warmterecuperatie en houdt rekening met oriëntatie naar de zon. Op het dak werden zonnepanelen en een econok (zonneboiler) geïnstalleerd, ter ondersteuning van de warmwaterproductie.

Locatie: Gapaardkouter (zijstraat Antoon Catriestraat), Drongen

Ik ga Bouwen & Renoveren 09/2008

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels