Duurzaam betonnen universiteitsgebouw UC Innovation Center wint Design of the Year Award

Duurzaam betonnen universiteitsgebouw UC Innovation Center wint Design of the Year Award

Nieuws

Het Design Museum in Londen heeft de winnaars bekend gemaakt van de prestigieuze Design of the Year Award. In de categorie architectuur ging Alejandro Aravena van Elemental met de hoofdprijs aan de haal.

Met genomineerden als Jean Nouvel, Frank Gehry, Baorzzi Veiga en MVRDV is het een hele eer om de hoofdprijs in de wacht te slepen. De jury voor de prijs bestond uit voorzitter Anish Kapoor en Hilary Alexander, Alexis Georgacopoulos en Richard Woolley.

De prijs beloont ‘design dat verandering promoot, toegankelijk is en de geest van dit jaar vat.’ Het UC Innovation Center voldoet aan deze vereisten. Het juryrapport legt uit dat het universiteitsgebouw in Chili een nieuwe perceptie biedt van dit soort kantoorgebouwen. Het is een gebouw dat door zijn uitgesneden openingen een boeiende vorm heeft, die aanzet tot sociale interactie. De bedoeling van het gebouw is om bedrijven in contact te brengen met academici. (LP)

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/105994378″ width=”500″ height=”281″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Voor meer info en beelden: surf naar elementalchile.cl.

(LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels