Dyson lanceert Hot + Cool

Dyson lanceert Hot + Cool

Ventilatie en airconditioning

De nieuwe verwarmingsventilator zonder bladen kan gedurende vier seizoenen gebruikt worden.

De Hot + Cool is een verwarmingsventilator die zowel voor verwarming in de winter als voor een koele luchtstroom in de zomer zorgt.

Door gebruik te maken van Air Multiplier™ technologie en een motor die is ontwikkeld voor een hogere luchtstroom, zuigt de ventilator 28 liter lucht per seconde aan via een waaier in de motor. Negen asymmetrisch uitgelijnde vinnen, met rijen kleine gaatjes, verminderen de wrijving die wordt veroorzaakt door de botsende hoge en lage luchtdruk, en behouden hierdoor een constante gelijkmatige luchtstroom.

Tijdens het verwarmen gaat de lucht langs keramische platen en reguleert zo de warmte die wordt overgebracht. De lucht wordt dan versneld door een opening van 2.5mm in de ring geblazen. Hierdoor ontstaat een luchtstraal die over een aerodynamisch gevormde helling met een hoek van 5? wordt geleid. Door een lagedrukgebied achter de ventilator te creëren, wordt achterliggende lucht aangezogen en omringende lucht meegezogen. Hierdoor wordt de oorspronkelijk ingezogen lucht vermeerderd en ontstaat een versterkte luchtstroom.

“Het is frustrerend wanneer de temperatuur schommelt. Het ene moment heb je het warm, en het volgende moment bibber je van de kou. Daarom hebben wij een machine ontwikkeld die zowel efficiënt verwarmt als verkoelt. Wij hebben het rendement van de borstelloze motor met 33% verhoogd, waardoor de verkoelingsprestatie verbeterd is en tegelijkertijd de snelle kamerverwarming behouden is”, aldus James Dyson. De Hot + Cool is niet alleen energie efficiënt, maar ook heel veilig en makkelijk te bedienen op afstand.

De Dyson Hot + Cool verwarmingsventilator is verkrijgbaar vanaf 1 mei 2013 en kost 399 euro. De ventilator is beschikbaar in zwart/nikkel en wit/zilver. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels