Eco-Brick: de duurzame baksteen

Eco-Brick: de duurzame baksteen

Gevelbekledingen

Ook al gelden er minder strenge EPB-eisen voor renovatie, toch blijft ook hier isoleren de prioriteit voor wie wilt besparen op zijn energiefactuur.

Als u een bestaande muur wilt isoleren, bent u echter beperkt qua isolatiedikte, enerzijds omdat de bestaande spouw niet breed genoeg is, anderzijds omdat het rooilijndecreet de toegelaten extra isolatie beperkt.

Met zijn breedte van slechts 6,5 cm kan de Eco-Brick van Wienerberger echter een duurzame oplossing bieden voor dergelijk isolatieproblemen. Ongeacht of u een oude buitengevel wilt afbreken om te isoleren dan wel een volsteense muur wilt isoleren en afwerken met een nieuwe gevelsteen, met de Eco-brick kunt u tot 3,5 cm meer isoleren voor eenzelfde muurdikte, wat zal resulteren in een aanzienlijke besparing op uw energiefactuur.

Bij nieuwbouw wint u met de Eco-brick 3,5 cm meer binnenruimte langs de gevels. Dat lijkt weinig, maar alles samen komt dat voor de volledige omtrek van een huis neer op één tot twee vierkante meter bewoonbare oppervlakte extra.

Een laatste troef van de Eco-brick ten slotte is zijn beperkte gewicht. Die heeft een positieve invloed op het transport en bijgevolg ook op het energieverbruik en de milieuvervuiling.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels