Tegelijk ecologisch verwarmen en besparen met een pelletkachel

Tegelijk ecologisch verwarmen en besparen met een pelletkachel

Actualiteit, Nieuws

Een pelletkachel is een interessante aanwinst als bijverwarming voor jouw woning! Niet alleen is dit toestel erg economisch én ecologisch, ook wordt het design steeds mooier. Test Aankoop is alvast gewonnen voor dit toestel en riep een actie pelletkachels in het leven van 30 augustus tot 15 oktober.

Heb jij al gedacht aan de installatie van een pelletkachel ter aanvulling van je centrale verwarming?

Dit toestel, waarvan de vormgeving steeds beter wordt en dit voor een betaalbare prijs , is erg populair vandaag. Een pelletkachel laat je immers toe om het gebruik van de centrale verwarming tijdens het tussenseizoen te beperken en om de thermostaat lager te zetten in hartje winter. Dit alles met een goedkope brandstof, een betere ecologische voetafdruk in vergelijking met gas of mazout en een aanzienlijk niveau van comfort.

Een erg aantrekkelijke aanwinst voor je woning dus! Maar koop niet zomaar de eerste de beste kachel die je tegenkomt. Om de besparing voor je woning zo groot mogelijk te maken, is het erg belangrijk dat je een model uitkiest dat past in je woning, een goed rendement heeft en de warmte veilig verspreidt.


Let op de veiligheid

Volgens de testen die Test Aankoop uitvoerde in 2015, beantwoorden slechts weinig pelletkachels aan de vereiste criteria wat betreft het rendement en de veiligheid. De studie was erg negatief met betrekking tot deze punten en ontmoedigde potentiële consumenten.

Toch is Test Aankoop overtuigd van het nut van een pelletkachel, omwille van de vele andere voordelen die het toestel bezit. Zo is dit toestel economisch, u kunt er heel wat geld mee besparen op uw elektriciteitsfactuur, alsook ecologisch. Om die reden deed het bedrijf recent een lobby actie met de ANEC (“Association de Normalisation Européenne pour les Consommateurs”) met als doel een striktere wetgeving te verkrijgen, vooral met betrekking tot de veiligheid van de toestellen.

Sindsdien lijken de fabrikanten hun toestellen op dit punt sterk te verbeteren; dit tonen de positieve resultaten van onze tussentijdse test.


Voor jou getest

Meer bepaald deed Test Aankoop een nieuwe test in het voorjaar van 2017 en dit met 3 modellen: de Invicta Philia 9 kw, de Q-Lima Ronda 80 Glass White en de Stûv P-10. Ditmaal voldeden de resultaten aan de vooropgestelde eisen, goed nieuws dus. Dit zowel op het niveau van het rendement, als op het niveau van de kwaliteit (minder vervuilende uitstoot), het comfort en het gebruiksgemak.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels