Ecologische technologie voor dakbedekking krijgt Cradle-to-Cradle certificaat

Ecologische technologie voor dakbedekking krijgt Cradle-to-Cradle certificaat

Nieuws

Het Belgische bedrijf Derbigum is gespecialiseerd in energiebesparende en -producerende waterdichte dakbedekkingen. Voor het ecologische waterdichtingsmembraan 'Derbipure' heeft het bedrijf een Cradle-to-Cradle certificaat in ontvangst mogen nemen. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt.

Het Belgische bedrijf Derbigum is gespecialiseerd in energiebesparende en -producerende waterdichte dakbedekkingen. Voor het ecologische waterdichtingsmembraan ‘Derbipure’ heeft het bedrijf een Cradle-to-Cradle certificaat in ontvangst mogen nemen. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt.

Het milieuvriendelijke waterdichtingsmembraan ‘Derbipure’ van het bedrijf Derbigum heeft opnieuw het Cradle-to-Cradle certificaat gekregen. Het mocht het certificaat al voor de derde keer in ontvangst nemen. Op de vorige editie kreeg de energievriendelijke technologie het Basic-certificaat, terwijl het nu een Silver Cradle-to-Cradle certificaat heeft weten te bemachtigen.

Het certificeringsproces is gebaseerd op 5 strenge evaluatiepunten:

1. Een diepgaande kennis van de componenten welke gebruikt worden in de grondstoffen.

2. Het hergebruik van het materiaal en het milieubewust design.

3. Het energieverbruik bij de productie.

4. Het waterverbruik bij de productie.

5. Het sociaal engagement van de onderneming.

Door de toekenning van het deze Silver-certificatie erkent het Cradle to Cradle Products Innovation Institute (het certificatie-organisme) en het EPEA (het controle-agentschap) de toewijding van het Belgische bedrijf om steeds op zoek te gaan naar innoverende technologie in hun vakgebied.

Meer informatie kan u terugvinden op www.derbigum.be

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels