Ecopower heeft beste dienstverlening

Ecopower heeft beste dienstverlening

Energie, Nieuws

Dat blijkt uit een nieuwe vergelijking die de Vlaamse energiewaakhond VREG heeft gemaakt. Van alle leveranciers heeft het Nederlandse elektriciteits- en gasbedrijf Essent het hoogste aantal ontevreden klanten. Ecopower komt als beste uit de bus.

Van alle leveranciers heeft het Nederlandse elektriciteits- en gasbedrijf Essent het hoogste aantal ontevreden klanten. Ecopower komt als beste uit de bus en ook Electrabel scoort goed.

V-Test

Sinds de start van de vrijgemaakte energiemarkt kunnen klanten via de zogenaamde V-Test op de website van de VREG de contractduur, vaste of variabele prijs en de hoeveelheid groene energie van de contracten vergelijken. Vorig jaar deden meer dan 1,2 miljoen Vlamingen de V-Test.

Nu kunnen klanten ook de dienstverlening vergelijken. “Na de energieprijs zijn betrouwbaarheid en dienstverlening de belangrijkste redenen waarom gezinnen van leverancier veranderen”, zegt Van den Bossche. “Door de consumenten goed te informeren, wil ik hen stimuleren om een bewuste keuze te maken.”

Sterren

Op basis van het aantal klachten die bij de VREG binnenlopen, krijgen de bedrijven één tot vijf sterren. Essent scoort het laagst, met 9,53 klachten per 5.000 particuliere aansluitingen. Het bedrijf belooft beterschap.

Ook Lampiris en Nuon scoren vrij belabberd, de kleine groene leverancier Ecopower komt als beste uit de bus. Electrabel krijgt ook vijf sterren, maar dat is volgens de VREG te wijten aan het hoge aantal “passieve” klanten, die hun factuur niet uitpluizen. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels