Eén Belg op drie wil huisautomatisering voor veilig gevoel

Nieuws

Uit een onafhankelijk marktonderzoek blijkt dat de Belgen veel toegevoegde waarde zien in het automatiseren van onder meer de verwarming, verlichting, garagepoort en rolluiken. Voor bijna één op de drie ondervraagde Belgen is huisautomatisering niet alleen dé toekomst, het biedt hen eveneens een extra veilig gevoel.

Somfy, marktleider op het gebied van huisautomatiseringsoplossingen voor het gemotoriseerd aansturen van onder andere rolluiken, binnen- en buitenzonwering, garagedeuren en hekken, liet iVox een onafhankelijk marktonderzoek uitvoeren bij een representatieve steekproef van 1.000 Belgen. Dat meldt Bouw & Wonen.

Daaruit blijkt dat de gemiddelde Belg enerzijds wil besparen op zijn energiefactuur, en anderzijds een comfortabele buitenruimte wil creëren met behulp van duurzame materialen. Om dat te kunnen realiseren, ziet de Belg toegevoegde waarde in het automatiseren van verwarming, verlichting, garagepoort en rolluiken. Voor bijna één op de drie ondervraagde Belgen is huisautomatisering niet alleen dé toekomst, het biedt hen eveneens een extra veilig gevoel.

Ondanks de aanhoudende crisis en economische recessie, bevestigt 32% van de ondervraagde Belgen concrete plannen te hebben om binnen dit en drie jaar te bouwen of te verbouwen. Bij de vraag wat ze als investering mee opnemen in hun plannen, antwoordt bijna 9 op de 10 ondervraagden belang te hechten aan energiebesparende maatregelen, gevolgd door het creëren van een aangename leefruimte buiten en werken met duurzame materialen.

Opvallend is ook dat meer dan de helft van deze ondervraagden reeds bij het ontwerp aandacht heeft voor beveiliging in en rond het huis, voor maatregelen die het comfort verhogen en voor huisautomatisering.

Het automatiseren van toepassingen zoals binnen- en buitenraamdecoratie, garagepoorten, rolluiken, etc behoort vandaag bij de gemiddelde Belg tot de top 6 van investeringsplannen.

Bij de vraag wat je eerst zou willen automatiseren, kiest meer dan driekwart van de 1.000 ondervraagde Belgen voor verwarming, op de voet gevolgd door verlichting, garagepoort en rolluiken. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels