Een beperkte huisbeveiliging: deze intelligente camera herkent uw gezinsleden

Connectiviteit en domotica

Wie geen nood heeft aan of budget heeft voor een uitgebreid beveiligingssysteem in zijn woning en toch iets wil ondernemen, kan binnenkort misschien aan het werk met de 'Welcome'-camera.

Netatmo, een bedrijf dat zich specialiseert in consumentenelektronica, lanceert ‘Welcome’. Het is een intelligente camera die al uw gezinsleden herkent en u de namen bezorgt van de personen die in uw huis aankomen. Geen uitgebreid camerasysteem, maar een eenvoudige camera die u bijvoorbeeld op een kast in uw woonkamer installeert.

Wanneer iemand dan de woonkamer binnentreedt, krijgt u een melding op uw smartphone. Bijvoorbeeld ‘Sarah is thuis’, als u graag heeft dat u op de hoogte wordt gehouden van de thuiskomst van uw dochter. Maar de privacy instellingen zijn volledig manueel in te stellen, als u enkel bezorgd bent over uw jongste kind of over een inwonende oudere dan krijgt u enkel van hen meldingen. Ook wanneer er iemand onbekend binnengaat, wordt u daarvan op de hoogte gebracht.

Bovendien wordt niet elk beeld opgeslagen, dat is iets wat u zelf kunt instellen. De beelden worden ook enkel bewaard op de SD-kaart van het toestel en niet in de cloud. Het is dus geen onfeilbare beveiliging, maar het kan bijdragen tot uw veiligheidsgevoel. ‘Welcome’ zou vanaf het late voorjaar in de winkel te verkrijgen zijn. (AB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels