Een bubbelbad in de tuin

Badkamer en wellness, Outdoor

Steeds meer mensen verkiezen een bubbelbad boven een zwembad in de tuin. Waar moet u zoal op letten bij de aankoop en installatie van zo'n spa?

Steeds meer mensen verkiezen een bubbelbad boven een zwembad in de tuin. Deze spa kan immers het hele jaar door gebruikt worden, neemt minder plaats in en vraagt nauwelijks onderhoud. En wat meer is: een bubbelbad heeft een helende invloed op de gezondheid. Waar moet u dan op letten bij de aankoop en installatie van zo’n spa?

Type

U kunt kiezen voor een klein bad met twee zit- of ligplaatsen, maar ook voor een groter bad met meerdere zit- en/of ligplaatsen. Bekijk altijd de uitvoering van de zit- en ligplaatsen en de voetruimte, maar ook het aantal en de soort jets. U bepaalt zelf welke extra’s u wilt toevoegen: trapje, waterval, muziek, verlichting, aromatherapie,…

Locatie en ondergrond

Plaats het bubbelbad altijd op een stabiele ondergrond (bijvoorbeeld een betonplaat), want door de vele liters water weegt het gauw een paar duizend kilo. Een buitenspa is sowieso groter en dieper dan een binnebubbelbad. Houd rekening met een lengte en breedte van 2,2 m en een diepte van 90 cm. Vergeet niet dat het bad aan alle zijden bereikbaar moet zijn voor onderhoud en herstellingen.

Installeer het bad op een plaats waar u geen last ondervindt van de wind, maar waar u toch een mooi uitzicht hebt. Houd uiteraard rekening met de privacy en zorg ervoor dat de afstand tussen uw spa en de kleedruimte niet te groot wordt. Bescherm de spa tegen overhangende takken en zorg voor een pad, want afvallende bladeren en gras aan de voeten maken het water van de spa vuil.

Pompen en stroomverbruik

De hoeveelheid pompen en de isolatie van het bubbelbad zijn van groot belang. Er zijn spa’s met 1, 2, 3 en soms 4 pompen. Hoe krachtiger de pompen, hoe krachtiger de massage en hoe beter de werking van uw spa. Aangezien het water continu op temperatuur gehouden moet worden, is een goede isolatie van de kuip cruciaal om warmteverliezen te vermijden.

Onderhoud

De kwaliteit en zuiverheid van het water worden op peil gehouden door filters en toevoeging van chemicaliën. U hoeft dus niet na elk gebruik het water te vervangen.

Prijs

Het prijskaartje wordt bepaald door de grootte, het aantal jets en de extra mogelijkheden. Voor een basisversie met 25 jets betaalt u 2500 euro. Een bubbelbad voor 6 personen en 75 jets kost tussen 5000 en 6500 euro, naargelang de uitvoering. Voor een versie met 100 jets voor 6-8 personen betaalt u tussen 7000 en 8500 euro, terwijl de prijs voor een zwemspa varieert tussen 10.000 en 17.000 euro. Voor de continue verwarming van het water moet u bovendien een energiekost van 1 tot 3 euro per dag toevoegen. (KMD)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels