Een garage kopen: waarop moet je letten?

Recht en financiën

Kocht je een tijd geleden een woning zonder garage, maar wil je niet langer vruchteloos rondrijden om 's avonds een plekje te bemachtigen? Dan is de aankoop van een garage geen slecht idee. Wat zijn de aandachtspunten bij deze aankoop?

Kocht je een tijd geleden een woning zonder garage, maar wil je niet langer vruchteloos rondrijden om ‘s avonds een plekje te bemachtigen? Dan is de aankoop van een garage geen slecht idee. Wat zijn de aandachtspunten bij deze aankoop?

Op de website van Logic-Immo vonden we enkele antwoorden op onze vragen. Vooral de voorwaarden van ligging en bereikbaarheid, de prijszetting en de bijkomende kosten zijn belangrijke aandachtspunten.

Schaf je bij voorkeur een garagebox of staanplaats aan in de buurt van je woning. Op die manier is de plek niet alleen voor jou goed bereikbaar, maar bij een eventuele doorverkoop van je woning ook een belangrijk extraatje.

Vooral in steden zijn garages felbegeerd, dus dit heeft vanzelfsprekend ook zijn gevolgen voor de prijzen. In 2013 kostte een garage in Vlaanderen gemiddeld 19.164 euro, in Brussel 21.351 euro en in Wallonië 10.880 euro. Uit onderzoek blijkt dat de duurste garages aan de kust liggen, waarbij je het veelvoud van voornoemde bedragen moet ophoesten.

Hoewel een garage een eerder eenvoudige aankoop lijkt, mag je niet vergeten dat er hier ook nog heel wat kosten bij komen kijken. Aangezien in België op elke aankoop van onroerend goed registratierechten moeten betaald worden, is dat voor een garage ook het geval. Net als het ereloon van de notaris en de aktekosten. (AB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels