Een groendak plaatsen was nooit zo eenvoudig

Een groendak plaatsen was nooit zo eenvoudig

Dakdekking, Nieuws

Waterdichtingsspecialist Soprema lanceert een groendaksysteem met een eenvoudige plaatsing, waardoor u geen specialist meer nodig heeft om van een groendak te genieten.

Sopranature Toundra Alveo bestaat uit slechts twee lagen – een alveolair substraat en sedummatten – die beiden eenvoudig kunnen worden uitgerold. Hiermee onderscheidt het zich van andere, meer ingewikkelde systemen, waarbij het substraat en de plantjes vaak apart moeten worden geplaatst of ingezaaid. Bovendien volstaat bij dit systeem een schaar om de lagen bij te snijden waar nodig.

Troeven van een groendak

Een groendak zorgt voor een efficiënte buffering van regenwater en vermindert de waterafvoer. Daarenboven wordt dankzij de ‘cool-roof’-werking het hitte-eilandeffect – het fenomeen waardoor in stedelijke gebieden een nevel van deeltjes en ozon wordt opgewekt – op een efficiënte manier bestreden, waardoor de luchtkwaliteit verbetert.
Daarnaast levert een groendak een bijdrage aan het behoud van flora en fauna én zorgt het voor een idyllische en rustgevende omgeving, die als een echte tuin kan worden ingericht.

Om de aanleg van groendaken een extra duwtje in de rug te geven, zijn er op Vlaams niveau subsidies voorzien via de samenwerkingsovereenkomst ‘Milieu als opstap voor duurzame ontwikkeling’. Gemeenten die deze samenwerkingsovereenkomst getekend hebben, kunnen aan hun inwoners subsidies verlenen voor de aanleg van een groendak. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels