Een nieuw kleurtje voor houten meubels: hoe pak je dit aan?

Interieur, niet importeren

Vond je enkele oude stoelen op zolder of kon je leuke exemplaren op de kop tikken tijdens een rommelmarkt? Wie weet passen ze na een frisse schilderbeurt perfect in je interieur.

Een meubelstuk in een leuk kleurtje kan je interieur een extra touch geven. Let er wel op dat de meubels met zorg geschilderd worden. Wij verzamelden dankzij Apartment Therapy enkele handige tips en tricks.

Het schilderen is natuurlijk een belangrijk onderdeel, maar dat is de voorbereiding ook. De eerste stap is het goed afwassen van de stoel, dit kan bijvoorbeeld ook met azijn om het ontvetten te bevorderen. Laat de stoel goed drogen voor je verder gaat. Het schuren van de stoel met schuurpapier door middel van schuurpapier met een medium korrel is de tweede stap. Blijf schuren tot je meubelstuk niet meer glanst. Ga met een doek over de stoel zodat al het stof verdwenen is.

Nu ga je van start met schilderwerken met een primer die je zorgvuldig aanbrengt zonder druppeltjes achter te laten. Zo bespaar je je later wat schuurwerk om dit te compenseren. Laat de stoel een nachtje drogen. Selecteer schuurpapier met een fijne korrel om de oneffenheden weg te schuren, maar doe het subtiel zodat je niet opnieuw het hout zichtbaar maakt.

Vervolgens breng je de lagen verf aan met het kleurtje van jouw wens. Vergeet ook niet tussen de verschillende lagen ook telkens met het schuurpapier oneffenheden weg te werken. Sluit af met een laagje vernis om de kleur te beschermen. (AB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels