Een nieuwe standaard voor warmte-isolatie van voordeuren

Een nieuwe standaard voor warmte-isolatie van voordeuren

Ramen, deuren en poorten

De Hörmann ThermoCarbon behaalt een U-waarde van max. 0,47 W/mK. Hiermee bereikt de aluminium voordeur een impressionante warmtedoorgangscoëfficiënt en is het met de U-waarde een absoluut voorbeeld voor toekomstige deuren.

Stijgende energiekosten zorgen ervoor dat we de woning zo goed mogelijk willen isoleren en de warmte zolang mogelijk binnen willen houden. Ook ramen en deuren moeten ervoor zorgen dat de warmte niet kan ontsnappen via kleine spleten of niet-isolerend materiaal. De U-waarde van een voordeur in renovatie of nieuwbouw is daarom steeds belangrijker.

Met de nieuwe ThermoCarbon-voordeur speelt Hörmann in op de energie-eisen van het moment. Volgens de fabrikant is het de enige aluminium voordeur die een U-waarde van maximaal 0,47 W/mK haalt. Hierdoor is deze voordeur geschikt voor passief-, lage- en plusenergiewoningen die meer energie produceren dan ze nodig hebben.

De nieuwe recordwaarde van de warmtecoëffeciënt wordt behaald dankzij een 100 mm dik aluminium deurblad met PU-hardschuimvulling en een binnenliggend vleugelprofiel. Hoewel je misschien anders zou denken, is de deur helemaal niet zwaarder dan een gewone deur. Andere kenmerken zijn een drievoudig afdichtingsniveau en een viervoudige beglazing met thermische isolatie. Daarnaast is de deur ultraveilig met verborgen scharnieren die een remmend effect hebben op inbraken. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels