Bekijk de galerij

Een plek om te leven

Renovatie open

Dit vervallen pand uit 1920 werd omgetoverd tot een ruime woning, bruisend van frisheid en leven onder actieve impuls van een echtpaar architecten.

Krachtlijnen (volgens de architect/bouwheer)

1. Een gezellig huis waar voortdurend wat gebeurt. 2. De alchemie tussen de restanten van vroeger en het ruimtelijke karakter verleent het huis een ziel. 3. De optimale oriëntatie en de rustige ligging. 4. De hoge plafonds, de sfeer en de frisheid van een oud gebouw dat werd gemoderniseerd. 5. Doordat de eigenaars grotendeels zelf de handen uit de mouwen staken, voelen ze zich hier extra thuis.

Ontwerp

Subway Architecture – Sébastien Mouffe, Caroline Boulet en Nicolas Janssens – 081 87 97 87

Dit vervallen pand uit 1920 werd omgetoverd tot een ruime woning, bruisend van frisheid en leven onder actieve impuls van een echtpaar architecten.

In een leuk dorpje in de omgeving van Namen vonden Sébastien en Caroline dit charmante huis uit 1920. De eenvoudige structuur met twee bijgebouwen pronkt met elegante ramen met een vleugje art nouveau. Het gebouw huisvestte een tijdje de postdiensten maar verkommerde daarna. Weinig of geen onderhoud en een onbestendige bestemming: de tijd deed de rest. “Binnen troffen we een vochtige en onbewoonbare ruïne aan”, vertelt Sébastien Mouffe, die net als zijn echtgenote architect is.

Voortdurende veranderingen

De ruimte was er en bood heel wat mogelijkheden. De betovering van een wilde natuur aan de tuinzijde gekoppeld aan een uitstekende oriëntatie en een gunstige ligging vlakbij het centrum overtuigden de architecten om de uitdaging aan te gaan, ondanks het beperkte budget. Ze deinsden er niet voor terug om zelf flink de handen uit de mouwen te steken en in een huis te wonen dat voortdurend evolueert, met ruimtes die geregeld een andere bestemming kregen. “De keuken is een aantal keer van plaats veranderd, om over het meubilair nog maar te zwijgen!”

Laure Eggericx

De volledige tekst en plannen vindt u in nummer 351 van Ik ga Bouwen, dat momenteel in de boekhandel ligt.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels