Een poolhouse: extra leefruimte aan het zwembad

Nieuws, Zwembad en wellness

Deze technische en functionele ruimte draagt steeds vaker bij tot de gezelligheid in en om het huis.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een pool house – een eenvoudig afdak of een volwaardig huisje met zicht op de tuin – een kleine constructie in de buurt van het zwembad.

Daarin worden gewoonlijk alle onderhoudsproducten voor het zwembad bewaard, net als het schoonmaakmateriaal en eventuele afdekzeilen. Er kunnen toiletten voorzien worden, samen met kleed- en doucheruimtes die zo dicht mogelijk bij het zwembad aansluiten. Deze technische en functionele ruimte draagt steeds vaker bij tot de gezelligheid in en om het huis.

Met behulp van een luifel kan u hier een leuk ontvangstplekje voor vrienden en familie creëren. U kan hier een buitenkeuken, een bar of zelfs een eetruimte voor het aperitief of buitenmaaltijden inrichten.

Zo geniet u van uitzicht op het zwembad terwijl u toch beschut zit tegen wind, zon en regen. Een ideaal recept voor comfort en rust! U kan van het pool house ook een relaxatieruimte maken met fitness, sauna of hammam.

Integratie in de omgeving

Om de onmiddellijke omgeving van uw zwembad te valoriseren, moet de constructie over de vereiste esthetische kwaliteiten beschikken. U kan het pool house maar beter optrekken terwijl de werken voor het zwembad nog aan de gang zijn. Sommige installateurs bieden op dat vlak interessante formules aan.

Komt het pool house er pas later, dan bakent u de locatie ervan maar beter vooraf af. Zo moet u de structuur van de tuin niet onnodig overhoop halen als het zover is. De architectuur van een pool house kan verschillende vormen aannemen afhankelijk van uw voorkeur en uw budget.

Gaat u voor een traditionele of een moderne constructie? In metselwerk of met een luchtig geraamte? In cottage stijl of minimalistisch? Er zijn heel wat mogelijkheden die al dan niet aansluiten bij het uitzicht van uw woning. Qua materialen wordt er momenteel vaak gewerkt met hout omwille van de perfecte harmonie met het landschap.

Het dak kan eveneens met hout of met gerecupereerde oude pannen worden afgewerkt. Vertrouw uw pool house toe aan een gespecialiseerde firma om zeker te zijn van een kwalitatief resultaat.

Marie-Claire Regniers

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels