Een sleutel-op-de-deur woning: is dit een slimme keuze?

Een sleutel-op-de-deur woning: is dit een slimme keuze?

Nieuws

Op Batibouw kan u in paleis 8 terecht bij alle bedrijven die gespecialiseerd zijn in sleutel-op-de-deur bouwen. Maar wat betekent dat nu precies en hoeveel kost zo'n woning die kant en klaar aangeleverd wordt? Ik ga Bouwen zocht het voor u uit.

Wilt u een eigen woning die volledig uw stijl reflecteert maar bent u niet zo gesteld op verbouwingswerken? Dan kan een sleutel-op-de-deur woning de oplossing zijn voor u. In plaats van bepaalde werken zelf te doen of beroep te doen op verschillende aannemers en vakmannen, huurt u één bedrijf in dat uw huis van begin tot einde bouwt. Daar zijn uiteraard enkele voordelen aan verbonden. Zo bespaart u tijd, wordt alles begeleid en in orde gebracht voor u en krijgt u een woning die volledig op maat gemaakt is naargelang uw wensen.

In een periode waar iedereen aanraadt om zoveel mogelijk werken zelf te doen om geld te besparen, is een sleutel-op-de-deur woning exact het omgekeerde principe.

Uiteraard is hier een kostprijs aan verbonden, want in een periode waar iedereen aanraadt om zoveel mogelijk werken zelf te doen om geld te besparen, is een sleutel-op-de-deur woning exact het omgekeerde principe. Hoeveel kost het dan precies en hoe lang duurt het eer uw woning volledig klaar is?

Kostprijs

Ten eerste moet u er rekening mee houden dat de kostprijs van de bouwgrond niet inbegrepen zit in de prijs. Die moet u zelf al gekocht hebben of kan u – in sommige gevallen – ook kopen via de woningbouwmaatschappij waar u mee samenwerkt. Bij Woningen Blavier wijst men er mij op dat de optie van de bouwgrond voornamelijk geldig is in Wallonnië, aangezien de gronden daar nog een pak goedkoper zijn dan in Vlaanderen.

De minimumprijs van een sleutel-op-de-deur hangt ook af van de soort afwerking die u wilt. Zo kan u bijvoorbeeld bij Woningen Blavier enkel een ruwbouwwoning bestellen die u dan zelf nog volledig moet afwerken. Dan kan u al een sleutel-op-deur woning krijgen vanaf 80.000 euro. Als u een woning wilt die volledig afgewerkt is, moet u minstens rekenen op een kostprijs van 120.000, zonder de kosten van de architect.

Bij ABC villa kan u dan weer enkel kiezen voor het volledige pakket, dus de volledige woning – traditioneel gebouwd – inclusief alle kosten van de architect, maar opnieuw zonder de bouwgrond. Dan begint het prijskaartje bij zo’n 300.000 euro.

Hoe lang duurt het?

Er wordt overal benadrukt dat de oplevertermijn veel korter is bij een sleutel-op-de-deur woning in vergelijking met een woning die u zelf gebouwd heeft. De simpele reden is dat er voltijds een professioneel team aan het werk is. Algemeen wordt gesteld dat u moet rekenen op een voorbereidingstijd van minstens 3 maanden en een bouwtijd van 4 maanden. Afhankelijk van onvoorziene problemen of vertragingen kan de totale duur toch oplopen tot een jaar of anderhalfjaar.

(RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels