Een slimmer, comfortabeler en veiliger huis met het Honeywell Home-portfolio

Een slimmer, comfortabeler en veiliger huis met het Honeywell Home-portfolio

Consumenten vragen steeds vaker naar slimme apparaten die hun huis comfortabeler en veiliger maken. Honeywell speelt hierop in met het Honeywell Home-portfolio.

Zo introduceerde het bedrijf in september 2016 de T6 Slimme Thermostaat. Deze programmeerbare thermostaat heeft een wifi-verbinding, een intuïtief touchscreen, slimme, energiebesparende eigenschappen zoals geofencing en kan van gelijk waar bediend worden met de Honeywell Home app. Bovendien is de thermostaat sinds kort niet alleen in het zwart maar ook in het wit verkrijgbaar. De nieuwe variant past perfect in het interieur van elke consument. De ketelmodule is dankzij de opklapbare bedradingsklep moeiteloos te plaatsen, zowel op de wand als op een inbouwdoos. De thermostaat is universeel toepasbaar en geschikt voor zowel 24-230V aan-/uit- en OpenTherm-toestellen als stadsverwarming.

De T6 en de bijbehorende app helpen gebruikers automatisch energie te besparen dankzij diverse programma’s en functies. Ook is de slimme thermostaat zo te programmeren dat hij aan- en uitgaat op de tijdstippen die de bewoner zelf instelt. Dat kan handmatig op het display van de thermostaat, en via de Honeywell Home-app.

Geofencing

Daarnaast is de app uitgerust met geofencing. Deze functie past de temperatuur automatisch aan op basis van de locatie van de smartphone van de gebruiker. De T6 weet zo automatisch wanneer de bewoner richting huis gaat en weer vertrekt. De thermostaat zorgt ervoor dat de verwarming op tijd aan is voor een comfortabele thuiskomst. Bij vertrek zet de T6 de verwarming lager, om verspilling van energie te voorkomen.

Nog slimmer: Works With Honeywell

In het kader van zijn Works With Honeywell-programma werkt Honeywell samen met verschillende marktleiders op het gebied van connected home-producten, zoals Apple HomeKit, Amazon Echo en IFTTT. Daar is in 2017 Google Home bijgekomen. Eigenaren van een Google Home kunnen hierdoor de Honeywell Home-thermostaat met hun stem bedienen en opvragen wat de temperatuur in huis is.

Basis voor smart home

Met nog drie andere producten legt Honeywell de basis voor een smart home: een slimmer, comfortabeler en veiliger huis. Eén daarvan is de W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector. Dit apparaat houdt vorstomstandigheden en vochtproblemen in de gaten via ingebouwde sensoren. Bij detectie van bijvoorbeeld lekkage klinkt er een sirene van 100 dB. Als de bewoner afwezig is, ontvangt hij of zij een notificatie op zijn of haar smartphone. De W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector is een oplossing die direct te verbinden is met het wifinetwerk. Daardoor is het product eenvoudig en binnen enkele minuten te installeren. En dat kan overal in huis, aangezien de detector werkt op batterijen.

De C1 en C2 Wi-Fi Beveiligingscamera’s maken het plaatje compleet. Deze camera’s werken via 220V-voeding, leggen ongebruikelijke bewegingen in huis vast en waarschuwen de bewoner daarover via de app, zodat hij of zij snel actie kan ondernemen in geval van nood. Het verschil tussen de twee varianten? De C2-camera biedt haarscherpe 1080p HD-videokwaliteit. Daarnaast herkent de C2 net als de C1 het alarm van rook- en koolmonoxidemelders, maar reageert het ook op geluiden zoals dat van een huilende baby. Verder is de C2-camera op meer plekken te installeren dan de C1, bijvoorbeeld op tafel, aan de muur of aan het plafond. De ingebouwde luidspreker van beide camera’s maakt tevens tweewegcommunicatie mogelijk.

Al deze producten zijn te bedienen via dezelfde app. Dat betekent overigens niet dat de producten van elkaar afhankelijk zijn. Installateurs kunnen elk Honeywell Home-apparaat dus aanbieden aan elke klant die erom vraagt. Het uitgangspunt van deze producten is om huiseigenaren gemoedsrust te bieden, ook als ze niet thuis zijn.

Voor meer info, surf naar de website van Honeywell.

In samenwerking met Honeywell

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels