Eneco bouwt mee aan groot Belgisch windpark

Energie

Het Nederlandse energiebedrijf Eneco bouwt samen met het Japanse technologieconcern Mitsubishi en het Belgische bedrijf Nethys het tot dusver grootste windmolenpark in het Belgische deel van de Noordzee. Het windpark Norther, dat 23 kilometer uit de kust komt te liggen, gaat zowat 400.000 huishoudens van duurzaam opgewekte stroom voorzien. Dat maakten de partijen woensdag bekend.

De helft van de aandelen in het windpark komt in handen van een joint venture waarin Eneco en Mitsubishi allebei een even groot belang hebben. De andere helft wordt eigendom van Nethys, een leverancier van technologie voor elektriciteits- en telecomnetwerken. Het Deense bedrijf Vestas levert de windturbines. De bouw van het park begint in januari. In de zomer van 2019 moeten de windmolens beginnen te draaien. De totale investeringssom bedraagt ongeveer 1,2 miljard euro.

Eneco en Mitsubishi werken al langer samen op het gebied van windenergie. Zij investeerden eerder in het windpark Luchterduinen voor de kust van Zandvoort en Noordwijk, dat vorig jaar officieel in gebruik werd genomen en voorziet in de stroombehoefte van circa 150.000 huishoudens. (Belga)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels