Energie-efficiënte lichtbal op Times Square

Nieuws, Verlichting

De energie-efficiënte LED's van Philips verlichten de lichtbal van New York Times Square tijdens Oud en Nieuw. Deze technologie kan ook worden gebruikt door consumenten.

Nieuwjaar 2012 markeert het 12de achtereenvolgende jaar dat Philips als officiële Lighting Partner heeft gefungeerd van de wereldberoemde Times Square lichtbal. Dezelfde technologie die voor de bal wordt gebruikt, komt ook terug in de Philips AmbientLED lijn van consumentengloeilampen. Zo is de Philips 12,5 watt AmbientLED ‘s werelds eerste commercieel verkrijgbare LED om de 60 watt gloeilamp te vervangen. Bovendien is het de enige ledlamp die “Energy Star” gekwalificeerd is, een internationale standaard voor energiezuinige consumentenproducten.

“We zijn trots dat onze bekroonde Philips LED’s de spectaculaire Times Square lichtbal weer zullen verlichten,” aldus Ed Crawford, CEO van Philips Lighting Noord-Amerika. “Maar we zijn ook trots dat onze lijn van Philips AmbientLED lampen zich blijft uitbreiden, waardoor consumenten gebruik kunnen maken van huisverlichting die energie-efficiënt, kostenvriendelijk, duurzaam en esthetisch aangenaam is.”

Net als de 32.256 Philips LUXEON LED’s die de glinsterende Times Square lichtbal verlichten, verbruiken de commercieel verkrijgbare Philips AmbientLED lampen tot 80 procent minder energie dan de traditionele gloeilampen. Als iedereen in de VS overstapt naar energie-efficiënte verlichting in hun huizen, dan neemt dat 87,5 miljoen metrische ton kooldioxide weg en genereert het een energiebesparing van 11 miljard euro. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels