Energiefactuur daalt met 430 euro

Nieuws

Dankzij de aanhoudende prijzenslag op de energiemarkt betaalt een gemiddeld gezin dat elektriciteit en gas afneemt, nu zowat 430 euro per jaar minder.

Een gemiddeld gezin dat elektriciteit en gas afneemt, betaalt nu zowat 430 euro per jaar minder, dankzij de aanhoudende prijzenslag op de energiemarkt. Dat heeft bevoegd minister Johan Vande Lanotte (SP.A) berekend, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De minister startte in december 2011 een offensief tegen de “veel te hoge” energieprijzen. Dat leidde eerst tot een bevriezing van de prijzen, later werd de petroleumprijs losgekoppeld van de gas- en elektriciteitsprijzen.

“Inmiddels betaal je in Vlaanderen zo’n 4 procent minder voor elektriciteit en 9 procent minder voor gas”, aldus Vande Lanotte.

607.699 gezinnen overgestapt

Volgens de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) wordt momenteel nergens in Europa meer van leverancier gewisseld dan bij ons. Zo zijn sinds de bevriezing in april 2012 al 607.699 Vlaamse gezinnen overgestapt naar een andere elektriciteitsleverancier.

Het marktaandeel van marktleider Electrabel was in juni gezakt tot 45,23 procent voor elektriciteit en 41,63 procent voor gas. Eneco en ENI profiteren daar het meest van. (Belga/AVE)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels