Energiekeurders rijgen fouten aaneen

Nieuws

De keurders die het verplichte energieprestatiecertificaat (EPC) opstellen, maken er een zootje van: amper één op de zeven EPC's blijkt in orde.

De keurders die het verplichte energieprestatiecertificaat (EPC) opstellen, maken er een zootje van: amper één op de zeven EPC’s blijkt in orde. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard donderdag.

Ontoelaatbaar, vindt alvast Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche, die boetes en schorsingen aankondigt. Het Vlaams Energieagentschap heeft 260 energieprestatiecertificaten doorgelicht. Niet minder dan 85 procent bleek minstens één fout te bevatten.

Van den Bossche heeft het energieagentschap de opdracht gegeven om daartegen op te treden. “Mensen die betalen voor een EPC, hebben recht op kwaliteit”, zegt de minister. Daarom heeft ze nu een actieplan opgesteld om de kwaliteit van de EPC’s op te krikken.

Het EPC is verplicht zodra een woning te koop of te huur wordt aangeboden. Vanaf 2012 zal de energiescore ook in alle advertenties voor de huizen opgenomen moeten worden.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels