Energieleverancier Eni lanceert slimme thermostaat

Energieleverancier Eni lanceert slimme thermostaat

Connectiviteit en domotica

De energieleverancier Eni heeft haar eigen slimme, zelflerende thermostaat Anna gelanceerd. Gebruikers kunnen er tot 15 % mee besparen.

“Eni wil méér doen dan enkel gas en stroom leveren. We willen onze klanten ook beter leren omgaan met hun energie in huis.” Dat zegt Jan Dobbenie van Eni. Daarom brengt de energieleverancier nu ook een slimme thermostaat op de markt.

Verwarmingsschema’s per dag of zelfs per kwartier instellen wordt gemakkelijk met Anna, want de thermostaat werkt via een gebruiksvriendelijke app. Daarnaast kun je de verwarming op afstand regelen, wat uiterst handig is als je bijvoorbeeld later moet werken. Dankzij de slimme en zelflerende eigenschappen van Anna en de persoonlijke coaching kan de gebruiker tot 15% op zijn energiefactuur besparen.

Steeds slimmer

Als je geo-fencing activeert, waarbij je een virtuele zone rond je huis definieert, weet Anna aan de hand van de locatie van je smartphone of je in de buurt bent. Ga je uit de zone, dan schakelt Anna de verwarming lager. Kom je terug in de buurt, dan schakelt de slimme thermostaat de verwarming aan zodat het binnen gezellig warm is wanneer je thuiskomt.

 

Anna is niet alleen slim maar ook zelflerend: zo leert ze hoe lang het duurt om de woning op te warmen tot de gewenste ingestelde temperatuur bereikt is en houdt daarbij zelfs rekening met de buitentemperatuur.

Coaching

Anna zorgt er niet alleen voor dat je energie efficiënter gebruikt, het systeem houdt ook perfect bij hoeveel je verbruikt. Maandelijks ontvang je een overzicht van het aantal branduren van onder andere de ketel en de temperatuur en krijg je tips op maat over hoe je je verwarming nog beter kan regelen.

Eni biedt Anna aan voor 59€ i.p.v. 249€ bij een driejarig contract. De kostprijs voor de standaardinstallatie en configuratie is 99€. De maandelijkse abonnementskost, die toegang verschaft tot het online platform en de coaching, bedraagt 3,99€ voor Eni-klanten voor stroom en/of gas en 7,99€ voor niet-klanten.

(EK)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels